Nye bogudgivelser i juli og august

n

Her finder du en oversigt over nogle af de mange nye udgivelser i juli og august 2022 fra Forlaget Carlsen.

Vil du have flere nyheder relateret til vores nye udgivelser direkte i din indbakke? Tilmed dig vores nyhedsbrev —  du kan altid afmelde dig igen.

Nye papbøger


Find Plet på hospitalet

Sød papbog med flapper til de mindste børn. Plets ven, Tom, har brækket sit ben, og Plet skal besøge ham på hospitalet. Men så bliver Plet pludselig væk. Hvor mon han gemmer sig?

 fra ca. 18 mdr.


Min første bog om mindfulness

Skab ro, fokus og nærvær hos det lille barn med simple mindfulness- og yogaøvelser udviklet til små kroppe. Den solide papbog kommer både omkring åndedræt, tanker, fordybelse og koncentration.

Find et rart sted, sæt dig behageligt til rette, og kom helt ned i tempo. Her må man nemlig gerne være langsom! Øvelserne er tænkt som afslappende, så børnene må ikke overanstrenge sig eller gøre noget, der føles unaturligt.

 fra ca. 12 mdr.


Tæl til ti – Min første bog om tal

Løft flapperne for at finde alle de søde dyr i naturen, mens du lærer at tælle til ti.

 fra ca. 12 mdr.


Mine første 100 dinosaurer

Solid papbog i godt format til små hænder. Kig på de flotte fotos af de store, fascinerende dinosaurer, og lær ord.

 fra ca. 6 mdr.Nye billedbøger


Lille Tis finder Donna

Af Merete Pryds Helle
Illustreret af Charlotte Pardi

Det er blevet sommer, og hundehvalpen Donna skal med familien i sommerhus. Donna elsker sommerhuset og livet på stranden, men pludselig havner Donnas bror, Lille Tis, i familien, da hans ejer er kommet på plejehjem. Og med et er alt forandret: Der ikke plads til Donna i Lillan Bettys fodende, og børnene flokkes hele tiden om Lille Tis. Det bliver slet ikke den sommer, Donna havde drømt om …

 fra ca. 3 år


Min ven Kardemomme

Af Ninka Reittu

Pigen Tulle bor på en bondegård med sine bedstemødre og drømmer om at få sin egen hest. Da hun endelig får lov, køber de ponyen Kardemomme. Men Kardemomme gider ikke være nogens hest og slet ikke have sadel på eller få flettet sin hale. Kardemomme vil hellere klatre i træer og fjolle rundt på engen. Kan de to stædige væsener mon lære at blive venner?

Min ven Kardemomme sætter ord på et spirende venskab mellem barn og hest. Bogen er varmt, humoristisk og farverigt illustreret.

 fra ca. 3 år


Ringo må ikke tå tirsdagsslik

Af Martin Sommer

Ringo elsker slik. Han kunne spise det hver dag. Men far siger, at Ringo hellere skulle passe på sine tænder, så tandfeen gider at betale for dem. Og så er der jo heller ikke noget, der hedder tirsdagsslik, siger far. Men hvorfor er det så, at Ringo kan høre lyden af raslende slikpapir inde fra stuen, når han er lagt i seng?

fra ca. 3 år


Der er et spøgelse her i huset

Af Oliver Jeffers

En pige bor i et hjemsøgt hus, men har aldrig set et spøgelse. Er de hvide med huller som øjne? Er de svære at se? Kom med indenfor og hjælp pigen med at lede efter spøgelset under trapperne, bag sofaen og på loftet.

En fængslende og helt unik billedbog med smukke detaljer og transparente sider om en pige, der bor i et hjemsøgt hus. Af den anerkendte kunstner og forfatter Oliver Jeffers.

fra ca. 3 år


Titterne bliver (næsten) uvenner

Af Elisabeth Kiertzner
Illustreret af Rasmus Andreasen

Sky og Torden keder sig! Det øsregner, og Titterne skulle have været på legepladsen. Men pludselig falder Torden ned i kassen med klodser, så nu skal der bygges! Sky vil bygge en zoologisk have og Torden en stor scene, man kan optræde på. De deler alle klodserne. Men der er kun én orange klods. Og den kan ikke deles …

Velkommen til Titternes univers! Titterne er de to dukker, Sky og Torden, der elsker kreativitet, leg og musik. Titterne har udgivet et musikalbum samt små musikvideoer, hvor de underholder og inspirerer de mindste.

fra ca. 2 år


Titterne kan(næsten) ikke sove

Af Elisabeth Kiertzner
Illustreret af Rasmus Andreasen

Sky og Torden er faldet i søvn, men pludselig hører Torden en uhyggelig lyd. Han må vække Sky. Hvor kommer lyden fra? Er det mon et snabeldyr, og er det farligt?

Velkommen til Titternes univers! Titterne er de to dukker, Sky og Torden, der elsker kreativitet, leg og musik. Titterne har udgivet et musikalbum samt små musikvideoer, hvor de underholder og inspirerer de mindste.

fra ca. 2 år


Mig og mine følelser

Af Ina Victoria Haller
Illustreret af Lea Leten

Mig og mine følelser er en papbog i solid kvalitet for de allermindste. Bogen gennemgår de mest velkendte følelser i et lille barns liv og hjælper det lille barn med at sætte ord på sine følelser, både ud fra bogens handling, men også ved hjælp af spejlet bagerst i bogen.

Bogen er udviklet i samarbejde med Mary Fonden og Red Barnets Fri for mobberi-program og er skrevet af psykolog Ina Victoria Haller og illustreret af Lea Letén, makkerparret bag bestselleren Den lille bog om store følelser.

 fra ca. 12 mdr.Nye seriebøger


Geminiforbandelsen (3) – En episk fortælling om kaos og kyssefester

Af Kim Ace
Illustreret af Jonathan Moltke Nielsen

Sommerferien nærmer sig, og Rasmus og Xander har travlt med at arrangere Xanders 13 års fødselsdagsfest. Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og de to venner prøver at få det bedste ud af den sidste tid, de har sammen. Men så modtager Rasmus en mystisk besked: Jeg kender jeres hemmelighed, og kort efter bryder kaos ud på skolen.

Det lader til, at der en forbindelse mellem ulykkerne i Sønderdal og parallelverdenen Erytnevia. Spørgsmålene hober sig op: Hvem har skrevet beskeden? Hvorfor opfører nannyen Rosita sig så underligt? Hvad er der sket i Erytnevia, efter de tog tilbage? Og hvad er gåden bag Rasmus’ fortid? Situationen går fra slem til katastrofal, da det viser sig, at Rasmus og Xander er ikke længere i sikkerhed i deres egen verden.

fra ca. 8 år

Star Stable: Sjælerytterne: Staldhistorier fra Jorvik

Af Helena Dahlgren
Oversat af Charlotte A.E. Glahn

I Staldhistorier fra Jorvik kommer læseren med rundt på besøg i øens forskellige stalde sammen med de fire Sjæleryttere Lisa, Anne, Linda og Alex i det magiske univers, der kendetegner Jorvik. Her fortælles historier, der både fremkalder smil og tårer, for nogen på øen har brug for Sjælerytternes hjælp … Bogen indeholder desuden fine illustrationer i farver og er et sikkert hit for Star Stable-læserne.

fra ca. 8 år

Karma og Jonar (1) – Klippetroldene

Af Zelda Falkeøje
Oversat af Randi Bjerre Høfring

Karma og Jonars familier har været fjender i mange år. De kæmper om den magiske stjerneglød, der kun findes i Glimeria, og de nægter at arbejde sammen.

Da landet bliver besat af den grådige Stendrage og de onde klippetrolde, bliver kampen om stjernegløden endnu hårdere – og meget farligere. Måske er det kun de to børn, Karma og Jonar, der kan redde familierne?

fra ca. 7 år

Karma og Jonar (2) – Flugten

Af Zelda Falkeøje
Oversat af Randi Bjerre Høfring

Karma og Jonar er blevet gode venner, men de må holde det hemmeligt for deres familier. Så da Karmas lillesøster bliver taget til fange af klippetroldene, mens de er i skoven, må de prøve at befri hende uden andres hjælp.

Men de er oppe imod et uhyre, som næsten ingen har set i Glimeria – og kampen er næsten tabt, indtil de møder den mystiske Zelda Falkeøje. Hvem er hun? Og hvad er hendes mission?

fra ca. 7 år

Naja Münster (8) – På en øde ø

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Sara Bøgh von der Recke

Endelig! Efter al for lang tid siden sidst skal hele familien Münster ud at rejse. De skal på solferie og dase ved poolen på øen Bura Mura, som Morten skal lave en rejsevideo om.

Men desværre når de ikke færgen og må finde en anden båd, der kan sejle dem derud. Men er det nu også den rigtige ø, de bliver sejlet til? Pludselig bliver det en meget lang uge for familien Münster …

fra ca. 6 år

LÆS OGSÅ: Ny serie fra Carlsen minder os om, at vi alle er en del af noget større


Ny non-fiktion

Marvel-universet – et Marvel-atlas

Denne store bog fyldt med illustrerede Marvel-kort begynder i New York og bevæger sig derefter ud til Amerika, Jorden, solsystemet og hele universet.

Bogen er fyldt med detaljerede illustrationer af velkendte bygninger, som fx Avengers Mansion og Xavier Instituttet. Desuden stiller bogen skarpt på alle de største Marvel-karakterer: se fx alle Spider-Mans dragter, hele X-Men holdet og Hulks forskellige inkarnationer, læs historien om Black Widow og meget, meget mere.

Dette er uden tvivl den ultimative bog for alle fans i alle aldre af det unikke Marvel-univers.


Verdens 100 vildeste dyr

Af Sebastian Klein

Dyr kan være vildt store eller vildt små. De kan også være være vildt hurtige eller vildt langsomme. Dyr kan være vilde på så mange forskellige måder, og det er 100 af slagsen, som Sebastian fortæller om her i Verdens 100 vildeste dyr.

Mød agatudsen, som kan veje helt op til 1,3 kg. Eller hvad med axolotlen, hvis lemmer vokser ud igen, hvis den skulle miste dem. Og så er der selvfølgelig dovendyret, hvis det skal gå rigtig langsomt: 300 meter i timen.

fra ca. 6 år


Mit første kæledyr – kanin

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have en kanin! Er du klar til at få en kanin, og er kaninen det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om kaniner, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste kaninven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i kaninens liv, daglig pasning, sjov og leg med din kanin, kaninens sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – hund

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

ogen til alle, der gerne vil have en hund! Er du klar til at få en hund, og er hunden det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om hunde, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste hundeven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i hunden livDaglig pasning, sjov og leg med din hund, hundens sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – marsvin

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have et marsvin! Er du klar til at få et marsvin, og er marsvinet det rigtige dyr for dig? I denne bog lærer du om marsvin, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste marsvineven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i marsvinets liv,d Daglig pasning, sjov og leg med dit marsvin, marsvinets sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – kat

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have en kat! Er du klar til at få en kat, og er katten det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om katte, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste katteven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i kattens liv, daglig pasning, sjov og leg med din kat, kattens sprog

fra ca. 4 årNy teen-fiktion


Tro på det, Theo

Af Jacob Terp Riising
Illustreret af Kristian Eskild Jensen

En dag får drengen Theo en magisk bog af den gamle damen i opgangen. Alt hvad han skriver i den, bliver til virkelighed. Endelig kan han få noget federe tøj, et bedre sted at bo, og hvis han lige arrangerer den fedeste fest, kan det være, at Sandra fra klassen dukker op.

Et helt nyt liv venter på Theo. Alt går efter planen. Theo bliver en anden dreng og er slet ikke til at kende. Ikke engang hans allerbedste ven Holger fra opgangen kan kende ham. Men hvad er så vigtigst? Sandra fra klassen eller Holger fra opgangen?

En roman om at finde ud af, at man er god nok, som den man er, selvom man bor i det gule højhus.


Har du set?