Nye bogudgivelser i november

november, nye bøger

Her finder du en oversigt over nogle af de mange nye udgivelser i november 2022 fra Forlaget Carlsen.

Vil du have flere nyheder relateret til vores nye udgivelser direkte i din indbakke? Tilmed dig vores nyhedsbrev —  du kan altid afmelde dig igen.

Nye papbøger


Hvor er hr. Brandbil?

Af Ingela P. Arrhenius

Kan du finde hr. Brandbil og alle de andre maskiner? Kig bag de bløde flapper!

En sød titte bøh-bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illusteret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og legetøj.

 fra ca. 12 mdr.


Hvor er fru Gravko?

Af Ingela P. Arrhenius

Kan du finde fru Gravko og alle de andre maskiner? Kig bag de bløde flapper!

En sød titte bøh-bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illusteret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og legetøj.

 fra ca. 12 mdr.Nye billedbøger


Sallys far kan godt selv

Af Thomas Brunstrøm & illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Sally og Svend er i gang med at bygge en hule, men Sallys far mener, de gør det totalt forkert. De har vist brug for en rigtig handyman som ham. Far kaster sig over byggeriet, og da hulen er færdig, er han blevet helt vildt ivrig. Pludselig ser han gør-det-selv-projekter overalt. Der er ikke den ting, som Sallys far ikke kan fikse. Selv de ting, som egentlig ikke er i stykker.

fra ca. 2 år


Lær tal med Mumitroldene

Besøg Mumitroldenes fantastiske univers, og tal om ord og begreber, årstider, farver, dyr, alfabetet, kroppen og meget, meget mere. Der er nok at gå på opdagelse i! Bogen er fyldt med Tove Janssons smukke originalillustrationer, så bogen er en fornøjelse for både store og små.

Tove Jansson skabte i 1945 universet om Mumitroldene, som har levet lige siden og er oversat til 40 sprog. Bøgerne er elsket af børn og voksne verden over for deres skarpsyn og finurligt formidlede livsvisdom.

fra ca. 2 år


Sol over indre by og historien om en ilder

Af Emilia Rubæk Holm & Sophie Souid
Illustreret af Emilia Rubæk Holm

Sol vil virkelig gerne have et kæledyr og helst en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer … Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en … og glemme at give den tilbage igen. Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget.

Historien om en ilder er første bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

fra ca. 4 år


Monstre, spøgelser og kanelsnegle

Af Alexander Jansson

Hvor blev kanelsneglene af?

Børnene Ebba og August skal på på picnic og nyde de lækre kanelsnegle. Men pludselig er sneglene væk, og sporet af krummer fører dem ind i det uhyggelige gamle slot, hvor der både bor monstre og spøgelser. Det bliver en lang og vidunderlig jagt på de gode kanelsnegle, der fører dem igennem alle rummene i slottet. Og på deres vej både hjælper de og får hjælp af monstre og spøgelser, indtil de finder deres kanelsnegle igen.

En skøn bog om at møde de ting man måske er lidt bange for og finde ud af, at det faktisk overhovedet ikke er så farlige, som man gik og troede.

fra ca. 4 år


Mit liv på bunden – Historien om en ensom axolotl

Af Linda Bondestam
Illustreret af Linda Bondestam

Rejs med ned på bunden af en sø, hvor der lever en ensom, lille padde. Måske er det den sidste af sin art? Alt i dyrets hverdag er under forandring, og axolotlens trygge liv er truet. Men af hvad?

Mit liv på bunden fortæller i de smukkeste illustrationer om verdens miljøkrise, så det både er fortalt med varme og håb i børnehøjde, men også dramatisk og ærligt.

Bogen var nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteratupris 2021.

fra ca. 4 år


Hvor er rumpøllerne?

Tag med på opdagelse i denne sjove søg og find-bog for hele familien, og prøv, om du kan finde de seks meget specielle rumpøller på hvert opslag. Selvom rumpøllerne er meget forskellige, så er de enige om en ting: De elsker at gemme sig de underligste steder og besøger bl.a. et eksotisk madmarked, en svømmehal og Eiffeltårnet i Paris. På de sidste sider er der løsninger og en masse sjove ekstraopgaver med varierende sværhedsgrader.

Pøllerne er som sædvanlig med på den værste. De er altid klar til at flyde med strømmen for at se, hvor det næste skyl bringer dem hen!

fra ca. 4 år


Hvor er piratpøllerne?

Piratpøllerne har sat sejl og er taget på et vaskeægte eventyr i denne sjove søg og find-bog for hele familien. Mød bl.a. skibskokken Flødepølle, der elsker pøller i karry og pølsemiks, og Livredderpølle, der altid er klar til at redde sine venner, når de gemmer sig blandt hajer og søuhyrer og i verdens uhyggeligste spøgelseshus. På de sidste sider er der løsninger og en masse sjove ekstraopgaver med varierende sværhedsgrader.


Pøllerne er som sædvanlig med på den værste. De er altid klar til at flyde med strømmen for at se, hvor det næste skyl bringer dem hen!

fra ca. 4 årNye seriebøger


Opdagerklubben (6) – Paraply-snapperen

Af Bobbie Peers
Illustreret af Sandra Steffensen

Ella og Felix er iskolde!

Og det er der en grund til. For turen går til et frysende koldt land, hvor den er helt gal med de huse, som sidder fast på siden af gletscheren. De sidder fast med superlim, som skaffes fra paraplyblomsterne, der gror på paraplytræet. Problemet er bare, at der har den store fugl har slået rede, så det ikke kan blomstre. Er det en mission, som Ella og Felix kan klare?

Fra ca. 6 år


Ny højtlæsning


Prinsessernes godnatbog

Af Disney
Illustreret af Disney Storybook Artists

Find vej til drømmeland med prinsesserne fra de kendte Disney-film

En stor og flot højtlæsningsbog med de kendte prinsesser fra Disneys magiske univers. Her er både nye og gamle favoritter i denne bog fyldt med 18 søde historier og mere end 200 illustrationer.

Tag på godnateventyr med Askepot, Snehvide, Mulan og alle de andre prinsesser.

Fra ca. 4 år


En hund til Hedvig

Af Pernilla Gesén
Illustreret af Emma Göthner

Det eneste, Hedvig ønsker sig i fødselsdagsgave, er en hund! En sød, blød og glad hund, hun kan passe og lege med. Men hun får ingen hund! TIl gengæld får hun en notesbog, og hun beslutter sig for, at hun vil skrive alt ned, hun ved om hunde, så hun kan overbevise sine forældre om, at hun er hundeekspert, og at hun sagtens kan tage ansvar for en hund.

Hjertevarm højtlæsningsbog om inderligt at ønske sig en hund, og hvordan man overtaler sine forældre …

Bogen er charmerende og humoristisk illustreret af Emma Göthner, kendt fra serien Saga på eventyr.

Fra ca. 5 årNye bøger til de 8-12-årige


Gulduret

Af Sarah Engell
Illustreret af Signe Kjær

Hverdagen er min yndlingsdag. Sådan sagde bedstefar altid, men Sophia er træt af kedelige hverdage med lektier, regnvejr og koteletter i fad. Da hun fylder ti år, får hun heldigvis en ganske særlig og magisk fødselsdagsgave, der kan hjælpe hende med at springe alt det kedelige over. Fra nu af skal hver dag være en fest. Glimmertøj, kage, gaver! Sophia føler sig som dronning af livet. Men tingene kører fuldstændig af sporet, og pludselig er Sophia helt alene i verden.

Gulduret er en historie om at se det smukke i det almindelige.

fra ca. 8 år


Ny non-fiktion


Mit første kæledyr – kanin

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have en kanin! Er du klar til at få en kanin, og er kaninen det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om kaniner, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste kaninven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i kaninens liv, daglig pasning, sjov og leg med din kanin, kaninens sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – hund

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

ogen til alle, der gerne vil have en hund! Er du klar til at få en hund, og er hunden det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om hunde, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste hundeven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i hunden livDaglig pasning, sjov og leg med din hund, hundens sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – marsvin

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have et marsvin! Er du klar til at få et marsvin, og er marsvinet det rigtige dyr for dig? I denne bog lærer du om marsvin, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste marsvineven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i marsvinets liv,d Daglig pasning, sjov og leg med dit marsvin, marsvinets sprog

fra ca. 4 år


Mit første kæledyr – kat

Af Anja Vensild Hørnell
Illustreret af Tove Krebs Lange

Bogen til alle, der gerne vil have en kat! Er du klar til at få en kat, og er katten det rigtige kæledyr for dig? I denne bog lærer du om katte, og du får en komplet guide til, hvordan du bliver verdens bedste katteven, så dit kæledyr får et rigtig sjovt og trygt liv.

Du kan blandt andet læse om: Et døgn i kattens liv, daglig pasning, sjov og leg med din kat, kattens sprog

fra ca. 4 år


Den fantastiske bog om fugle

Af Tom Jackson
Illustreret af Val Walerczuk

Den fantastiske bog om fugle introducerer nogle af de mest vidunderlige fuglearter i verden, herunder den største, den mindste, den hurtigste og den længstlevende, plus den sejeste af alle fugle, kejserpingvinen, der som det eneste dyr opholder sig hele vinteren i Antarktis og overlever til den følgende sommer. Mød også nogle forbløffende arter som en abeædende ørn og fugle, der sover, mens de svæver over havet.

Hver illustration ledsages af spændende fakta, som fx giver svar på, hvordan en helt særlig papegøje laver en højttaler for at forstærke lyden af sit dumpe kald, og hvorfor en anden søber ler. En smuk gavebog i stort format for hele familien.

fra ca. 6 år


Den fantastiske bog om hajer

Af Barbara Taylor
Illustreret af Val Walerczuk

Den fantastiske bog om hajer tager dig med på en fascinerende undervandsrejse, hvor du møder den gigantiske hvalhaj – verdens største fisk – og den lille pygmæhaj, som ikke er større end hånden på et voksent menneske. Du kan også læse om hvidhajen, der kan skyde kæberne frem for at snuppe et bytte, og savhajen, som skærer gennem fisk med saven på sin snude. Mød en troldhaj og en englehaj, en haj med et pjusket skæg og en, der bjæffer som en hund. Find ud af hvilke hajer, der jager i flok, og hvorfor nogle hajer lyser i mørke.

Hver illustration ledsages af spændende fakta, som fx giver svar på, hvorfor sorthajen lyser i mørke, hvordan den almindelige epaulethaj “spadserer” på land, og hvilke sanser hajer bruger for at finde deres bytte. En smuk gavebog i stort format for hele familien.

fra ca. 6 år


Alt om dit stjernetegn

Af Nikki Van De Car

Hvad fortæller dit stjernetegn om dig?

I bogen Alt om dit stjernetegn får læseren forklaret stjernetegnenes betydning. Og er man optaget af at læse om sit eget stjernetegn eller sine venners, er bogen fyldt med oplysninger, der gør os klogere på os selv og hinanden, uden dog at fortælle dig, hvordan du skal leve dit liv. Bogen kan læses fra ende til anden, eller den kan bruges som opslagsværk over de forskellige stjernetegn og deres ascendanter.

En let tilgængelig og smukt illustreret lille håndbog, der gør emnet interessant og underholdende på samme tid.

fra ca. 8 år


Rummets rekordbog

Af Lars Henrik Aagaard

100 vilde rekorder fra rummet! Velkommen til verdens første rekordbog om rummet.

Er du vild med galakser, rumskibe og sorte huller? Så glæd dig til en rejse ud til alt det største, vildeste, farligste, hurtigste, varmeste og mærkeligste, der findes – i hele universet.

Hvad er solsystemets højeste bjerg?
Hvilken klode er farligst?
Hvad er det mærkeligste, man har hørt i universet?
Hvad er det skøreste, mennesker har lavet i rummet?
Hvad er det tungeste, der findes – overhovedet?
Hvad er den største rumløgn?

Bogen er fyldt med flotte billeder, og der er spændende bonusinfo til hver eneste rekord.

fra ca. 9 år


Sådan bliver du elitefodboldspiller

Af Jens Bangsbo

Bogen til dig, der mener fodbold seriøst!

Der er to ting, som er vigtige, hvis du vil være en dygtig fodboldspiller: vilje og viden. Du skal vide, hvordan du håndterer pres, hvad du skal kunne med bolden, hvordan du læser spillet, og hvor stærk du skal være, hvordan du skal spise og hvor meget, du skal sove. Alt dette finder du i denne bog skrevet af den internationalt anerkendte fodboldprofessor, Jens Bangsbo, der selv spillet på landsholdet og været træner for bla. Iniesta, Del Piero og Zidane i i klubber som Atalanta og Juventus.

fra ca. 10 år


Lær at lave videoer med familien Münster

Af  Hanne Münster

Lær at lave sjove videoer med familien Münster!

Naja Münster og hendes familie er rigtig god til to ting: at lave videoer og have det sjovt samtidig. Det har de gjort i mange år, og det er blevet til mange sjove timer, store grin og især gode ideer. Alt det kan du læse om i denne bog, hvor du får både sjove, overraskende og vilde historier og gode ideer til selv at lave videoer til YouTube eller bare sammen med vennerne: sådan kommer du i gang, sådan får man gode ideer, sådan fanger man sine seere og meget, meget mere!

fra ca. 10 år


Har du set?