Nyheder i juni

En oversigt over nye bøger i juni 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Nye papbøger


Holgers sut

Af Thorstein Thomsen og Lea Letén

Holger-bøgerne tager fat i ganske almindelige episoder fra hverdagen, som vækker genkendelse og smil hos både børn og voksne. Bøgerne er for de allermindste fra 1-3 år, som lige netop kan beherske og forstå et lille handlingsforløb, der relaterer til deres egen hverdag.
Nu som papbog.

fra ca. 12 mdr.

Holgers sut

Af Thorstein Thomsen og Lea Letén

Holger har så travlt med at gøre alting selv, at mor slet ikke kan følge med. Nogle gange går det også lidt for hurtigt for ham selv …

fra ca. 12 mdr.

Rasmus Klump – Min første ordbog

Gå på opdagelse i Rasmus Klumps finurlige univers i denne enkle ordbog, hvor barnet kan lære at sætte ord på en masse genkendelige dyr og ting. Tag på besøg hjemme hos Rasmus Klump, på bondegården, i byen, på stranden og mange andre spændende steder.

fra ca. 12 mdr.

Hvor er hr. Ugle?

Af Ingela P. Arrhenius
På dansk ved Gitte Ladefoged

Kan du finde hr. Ugle og alle de andre dyr i skoven? Kig bag de bløde flapper! En sød titte bøh-bog for det lille barn med flapper af filt og et spejl til sidst, hvor barnet kan finde sig selv. Bogen er illusteret af den populære svenske tegner Ingela P. Arrhenius, der også er kendt for sit design til børneværelset af bl.a. plakater, børnestel og legetøj.

fra ca. 12 mdr.

Nye billedbøger


Pigen med glimmer på

Af Channing Tatum og Kim Barnes
På dansk ved Christian Bach

Ella glæder sig til første dag på sin nye skole. Hun kan slet ikke vente med at møde de andre børn og til at vise dem sin strålende personlighed.
Men den første skoledag går slet ikke, som hun havde håbet: hendes nye klassekammerater kan ikke lide hendes discokuglesko, hendes glimmer-sandwich og hendes maleri af en enhjørning.
Så Ella beslutter sig for at skrue ned for al glimmeret. Indtil hun får lidt hjælp fra sin far.

fra ca. 4 år


Læs et udvidet uddrag


Vejen hjem

Af Oliver Jeffers
På dansk ved Camilla Schierbeck

Opfølgeren til Jeffers’ internationale succes Hittegods, hvor vi endnu engang møder drengen. Denne gang møder han en marsmand, da han er faret vild i den flyvemaskine, han pludselig finder i sit skab.

fra ca. 3 år


Læs et udvidet uddrag


Op og ned

Af Oliver Jeffers
På dansk ved Camilla Schierbeck

Drengen og pingvinen, som vi første gang mødte i Jeffers-successen Hittegods er tilbage!
Pingvinen drømmer om at kunne flyve, også selvom drengen fortæller ham, at det er umuligt.

fra ca. 3 år


Læs et udvidet uddrag


Hittegods

Af Oliver Jeffers
På dansk ved Camilla Schierbeck

Oliver Jeffers’ allerstørste internationale succes udkommer nu hos Forlaget Carlsen. I en helt ny oversættelse.
Hvad skal en dreng stille op, når der pludselig dukker en pingvin op foran hans dør? Han skal selvfølgelig finde ud af, hvor den kommer fra og hjælpe den tilbage.
Men rejsen til Sydpolen er lang og besværlig i drengens lille robåd. Og for forsøde rejsetiden fortæller drengen historier til pingvinen.
Endelig når de frem, men i stedet for at være glade, bliver de begge triste, og drengen forstår, at pingvinen slet ikke var faret vild. Den var bare ensom.En sjov og varm billedbog, der har begejstret både børn og voksne i hele verden.

fra ca. 3 år


Læs et udvidet uddrag


Peter Kanin – Svævebanevasketøjsekspressen

Af Rachel Bright og Nicola Kinnear
På dansk ved Marianne Iben Hansen

Første bind i en ny billedbogsserie om Peter Kanin, smukt fortalt på vers og oversat til dansk af Marianne Iben Hansen. Peter Kanin skal hjælpe sin mor med at vaske. Derfor opfinder han en supersmart svævebanevasketøjsekspres. Men det går ikke helt som planlagt …

fra ca. 2 år


Læs et udvidet uddrag


Sov godt, Lille Ræv

Af Hanna Bergenkull
Illustreret af Maria Trolle
På dansk ved Lasse Bertelsen

Hanna Bergenkull oplevede som mor til tre børn, hvor hårdt det kan være for hele familien, når ens barn ikke sover. Hun søgte råd og litteratur om emnet, men oplevede til sin store skuffelse, at det ikke involverede spædbørn, men typisk omhandlede lidt ældre småbørn. Hun besluttede sig derfor for at lave sin egen metode og billedbog, der kan bruges, fra barnet er spæd.

fra ca. 12 mdr

Mumitrolden og midsommermysteriet

frit efter Tove Jansson
På dansk ved Lene Ewald Hesel

Det er en dejlig midsommereftermiddag i Mumidalen, og hele mumifamilien slapper af i det fri. Men pludselig forsvinder Mumifars dyrebare skrivehæfte og fyldepen, og haven føles unaturligt kold. Kan Mumitrolden og hans venner mon løse det gådefulde mysterium?

fra ca. 3 år

Nye højtlæsningsbøger


Ferieklar

Af Andreas Nederland & Frederik Hansen, Line Knutzon, Glenn Ringtved, Kim Ace, Thomas Brunstrøm, Kasper Hoff, Tobias Bukkehave, Nicolaj Kopernikus, Frida Brygmann og Thomas Skov
Illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Find passet frem, pust badedyret op og gør dig klar til at tage af sted. I Ferieklar har 10 virkelig sjove forfattere skrevet historier om, hvor galt det kan gå på en ferie, uanset hvor i verden man befinder sig.

fra ca. 6 år

Bertram og Buller – Ballade ombord

Af Lotte Nybo

En hæsblæsende krimikomedie fortalt i ord, billeder og tegneseriesekvenser.
Tvillingerne Bertram og Buller skal på ferie hos farmor på Bornholm, og mor har tænkt sig at køre dem derover. Men sort uheld tvinger brødrene til at tage rattet i mors bil og selv køre ombord på Bornholmerbåden.
Det går ikke så godt, og én ulykke kommer sjældent alene. Snart render tvillingerne ind i en snu juveltyv, en skrap kaptajn og en kamphund med dårlig mave.

fra ca. 7 år


Læs et udvidet uddrag


Drage (3) – Drages skøre dag

Af Dav Pilkey
På dansk ved Camilla Schierbeck

Drage vågner op og har bare en skør dag. Alting går skævt og roder og er forkert. Men heldigvis lægger Drage ikke mærke til noget af det, for han har en dejlig dag.

fra ca. 4 år

På eventyr med Peddersen og Findus

Af Sven Nordqvist
På dansk ved Lene Ewald Hesel, Camilla Schierbeck og Susanne Vebel

Flot samlebind med lærredsryg og guldpræg, der indeholder fem tidligere udgivne historier med Peddersen og Findus samt nye tekster, fx en pandekagekageopskrift, en tekst om Sven Nordqvists arbejdsproces, skitser, et memospil osv. Bogen er lavet i anledning af Sven Nordqvists 75 års fødselsdag.

fra ca. 4 år

Nye seriebøger


Star Stable: Sjælerytterne – Fire fortællinger fra Jorvik

Af Helena Dahlgren
På dansk ved Charlotte A.E. Glahn

Kom tættere på Lisa, Anne, Linda og Alex – de fire Sjæleryttere fra den magiske ø Jorvik og Star Stables fantastiske univers! I Fire fortællinger fra Jorvik fortæller Sjælerutterne hver deres personlige historie, så man lærer dem bedre at kende. Bogen indeholder desuden fine illustrationer i farver og er en ægte fanbog for Star Stable-læserne.

fra ca. 8 år

Isens hjerte (4) – Skyggepigen

Af Ida-Marie Rendtorf
Illustreret af Emil Landgreen

Aira holdes fanget i en grotte sammen med de andre ismanere. I grotten møder hun drengen Riff, som hun hurtigt knytter sig til. Hun finder også Hanja, som hun har søgt efter s-a- længe, men Hanja er kun en skygge af sig selv, efter at hun har mistet sin familie. Aira ved, at hun må skynde sig, hvis det skal lykkes at redde sit folk.

fra ca. 6 år

Isens hjerte (5) – Nuuls tand

Af Ida-Marie Rendtorf
Illustreret af Emil Landgreen

Femte og sidste bind i serien om Aira, som kan fremmane is. Det er lykkedes Aira at befri sit folk, og nu er de på flugt hjem mod Kva. Men Fyrst Frigors soldater er lige i hælene på dem, og ismanerne er afkræftede. Det bliver en dramatisk rejse, som ender i et stor slag mellem folket i Kva og den onde fyrste.

fra ca. 6 år

Ny teen-roman


Grimme piger

Af Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärboä
På dansk ved Lene Ewald Hesel

Der er nogen, der hænger piger ud på en ondskabsfuld Instagramprofil! Og afsenderen er selvfølgelig .. anonym. Der er ingen på skolen, der gør noget – ikke andet end at grine ad de pinlige billeder, der bliver lagt op af de ulykkelige piger. Billeder, der er taget af pigerne i uheldige øjeblikke.
Tilde, Jasmine og Eleni har også set profilen, men det er også det eneste, de tre klassekammerater har til fælles. Men da de tre meget forskellige piger bliver hængt ud på profilen, bliver det pludseilg meget virkeligt.

fra ca. 12 år


Læs et udvidet uddrag


Ny young adult fiktion


Sådan lærer du at danse

af Nicola Yoon
På dansk ved Lea Carlsen Ejsing

Da Evie får at vide, at hendes forældre skal skilles, styrter hendes verden i grus. Alle hendes forestillinger om at møde den eneste ene virker pludselig naive og latterlige. Det er jo ikke andet end sorg og knuste hjerter. Og snart kan hun kun se ulykkelig kærlighed omkring sig. Der er åbenbart en udløbsdato på romantik og forelskelse, og Evie vil hellere skånes end blive et offer for den. Hun er færdig med kærlighed!
For at få noget andet at tænke på melder Evie sig til dans. Men dans har sit eget sprog, og hvis man skal lære trinene, skal man også kunne åbne sit hjerte. Sit knuste, ulykkelige hjerte.


Læs et udvidet uddrag


Har du set?