Nyheder i februar

Nye bøger i februar

Nye bøger i februar 2021 fra Forlaget Carlsen.

Ny billedbog


Bare numser på stranden

Af Annika Leone
Illustreret af Bettina Johansson
På dansk ved Camilla Schierbeck

Skøn og underholdende billedbog fyldt med bare numser og nøgne kroppe, der uden tvivl vil sætte samtaler om kroppen i gang mellem barn og voksen.
Hvorfor ser vi ud, som vi gør, og hvordan italesætter man det? Billedbogen kommer omkring det hele på en humoristisk måde.

fra ca. 3 år
udkommer d. 1. februar

Læs et udvidet uddrag


Ny non-fiktion


Sebastians dyrebibliotek: Giraf

Af Sebastian Klein

Hvor lang er giraffens hals? Kan den løbe på de lange ben? Hvordan får man noget at spise, når man er så høj?
Alle den slags spørgsmål får de yngste svar på i denne bog i serien Sebastians dyrbibliotek, som handler om verdens højeste pattedyr.

fra ca. 3 år
udkommer d. 9. februar

Sebastians dyrebibliotek: Giraf

Af Sebastian Klein

Hvor hurtigt kan en tiger løbe? Hvor store er dens spidse tænder? Er det rigtigt, at dens striber gør den næste usynlig, når den skjuler sig i et buskads?
I Sebastians Dyrebibliotek får de yngste svar på de allermest spændende ting om verdens mest interessante dyr, her tigeren, verdens største kattedyr.

fra ca. 3 år
udkommer d. 9. februar

Nye seriebøger


Naja Münster – Ballet og ballade på slottet

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Sara Bøgh Jensen

Naja Münster er spændt. Hele familien skal nemlig på weekendhyggetur til Mørkestrup Slot. Et gammelt slot, hvor kong Ole boede. Ham, som de er i familie med ifølge mors stamtræ. Men der er ikke hyggeligt. Maden er uhyggelig moderne, og det viser sig, at der er et spøgelse på Mørkestrup Slot.
Et spøgelse, der danser ballet …

fra ca. 6 år
udkommer d. 25. februar

Star Stable: Sjælerytterne (3) – Mørket truer

Af Helena Dahlgren
På dansk ved Charlotte A.E. Glahn

Trilogien bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable. Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit! Dette er 3. og afsluttende bind.

fra ca. 8 år
udkommer d. 15. februar

Apollons prøvelser (5) – Neros tårn

Af Rick Riordan
På dansk ved Vibeke Nielsen

Femte og sidste bind i serien Apollons prøvelser. Serien henvender sig til alle fans af Rick Riordans univers og er spækket med humor og action til alle læseglade drenge og piger.

fra ca. 11 år
udkommer d. 25. februar

Ny tween-roman


Bare lad mig være

af Puk Krogsøe
Omslagsillustration af Signe Schmidt

En bog om angst og om at finde sig selv igen. Langsomt og med hjælp fra dem, man stoler på.
Der er sket meget i Idas klasse, og venskaberne er skiftet ud. Også Idas venskab med Stine – men Ida har ikke fundet en ny ven. Hun har svært ved at række ud. Derfor begynder hun også at føle sig som en fremmed i klassen. Hun synes, at alle er imod hende, og hun vil helst bare blive derhjemme og ikke gå i skole mere. Det er svært for hendes forældre at forstå, hvad det er, der bekymrer Ida, og Ida selv vil helst bare have, at de lader hende være.

Fra ca. 10 år
udkommer d. 26. januar


Læs et udvidet uddrag


Ny YA-fiction


Concrete Rose

af Angie Thomas
På dansk ved Betty Frank Simonsen

Forhistorien til Angie Thomas’ succes-roman The Hate U Give. Vi er tilbage i Garden Heights og følger denne gang Starrs far, Maverick Carter.

Maverick er søn af en bandeleder, som nu sidder i fængsel. For at hjælpe sin mor økonomisk dealer han stoffer for The King Lords. Det er sådan, han har lært at tjene sine penge. 
Der er styr på det meste – lige indtil Maverick finder ud af, at han skal være far. Hvordan handler man stoffer, gør skolen færdig og passer sit barn på samme tid? Det kan Mav ikke, så da han får mulighed for at komme ud af The King Lords og stofferne, tager han den. Men King Lords-blodet løber i hans årer, og loyalitet, hævn og ansvar er ved at æde Mav op. Særligt da en nær ven bliver slået ihjel.

udkommer d. 25. februar


Læs et udvidet uddrag


Dette bliver mellem os

af Alexander Kielland Krag
på dansk ved Thomas Korsgaard

Der er ikke et ord for meget i “Dette bliver mellem os”, sproget er kondenseret, og alligevel beskriver romanen den første forelskelse så præcist og rørende, som det sjældent er gjort før.

Felix er flyttet tilbage til Oslo. Han starter i gymnasiet og falder næsten øjeblikkeligt for Nicolai, som er den smukkeste fyr, han nogensinde har set. Forelskelsen vokser og vokser, og Felix kan næsten ikke rumme den, men han er så bange for at dele sine følelser. For hvad hvis Nicolai slet ikke er til fyre, og hvad hvis Felix’ nye venner ikke kan acceptere, at han er bøsse?

udkommer d. 25. februar


Læs et udvidet uddrag


Har du set?