Nye julebøger

Her får du et kort overblik over nye julebøger i 2021 fra Forlaget Carlsen.

Donna finder julen

Af Merete Pryds Helle og Charlotte Pardi (ill.)

Hundehvalpen Donna er faldet godt til hos pigen Lillian Betty og hendes mange søskende. Men julemorgen vågner familien snotforkølede. Hvem skal nu hente juletræ og købe ind? Finde julegaver og lave julemad? Donna og Lillan Betty må i gang med at finde julen – men måske får de hjælp fra uventet kant …

fra ca. 3 år

Ankers bedste jul

Af Alberte Winding og Claus Bigum (ill.)

Ankers far elsker julen! Men Anker selv kan ikke helt huske, hvad julen går ud på. Han ved bare, at han elsker risengrød. Så mens far har travlt med at glæde sig til julemad, juletræ, julesange og masser af julegaver, så vil Anker bare gerne hygge med farmor, tegne en tegning til julemanden – og spise risengrød.

fra ca. 2 år

Bamses julerejse

Af Elin Bing og Hanne Willumsen
Illustreret af Martin Jørgensen

Bamses julerejse er en af DR’s mest populære julekalendre for de allermindste. Den blev vist første gang i 1996 og er siden blevet genudsendt et hav af gange. Nu fortælles historien som en klassisk højtlæsningsjulekalender i 24 kapitler med stemningsfyldte illustrationer.

fra ca. 2 år

Fupz’ store julebog

Af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Siri Melchior, Rasmus Bregnhøi, Charlotte Pardi og Claus Bigum

Uden Kim Fupz Aakesons skønne og skøre julehistorier, så bliver det altså ikke jul i år! I den flotte samlede udgave af Fupz’ julehistorier får du fire julefortællinger med både rensdyr og julemænd og masser af humor for de 4-99-årige.

fra ca. 4 år

Husk også disse …


Sallys far kringler julen

Af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen (ill.)

Det er snart jul, og Sallys far har travlt. I år skal julen nemlig være helt perfekt, faktisk den bedste jul nogensinde!
Men tingene bliver selvfølgelig ikke helt, som Sallys far vil – verdens største juletræ har lidt svært ved at være i lejligheden, risalamanden bliver brun, og julemanden har vist nok brækket benet …

fra ca. 4 år

Juleklar

Af Andreas Nederland og Frederik Hansen, Frida Brygmann, Nikolaj Kopernikus, Kasper Hoff, Kristina Aamand, Thomas Korsgaard, Thomas Brunstrøm, Glenn Ringtved, Gitte Løkkegaard og Thomas Skov
Illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Vidste du, at stankelben fejrer jul? Og vidste du, at der var engang, hvor alle børn kun ønskede sig sorte sokker i julegave?
Juleklar er en bog med 10 historier, der har ét formål: at få børn til at grine, så de også glæder sig til jul i søvne. 

fra ca. 6 år

Det lille snefnug

Af Benji Davies
På dansk ved Louise Bylov

Det lille snefnug er historien om et snefnug og en lille pige, der begge længes efter noget, og som søger efter deres egen særlige plads i verden.
En uforglemmelig og klassisk billedbog fra den prisvindende og internationalt anerkendte billedbogsskaber Benji Davies.

fra ca. 3år

Har du set?