Nye bogudgivelser i oktober

Her finder du en oversigt over nogle af de mange nye udgivelser i oktober 2022 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Vil du have flere nyheder relateret til vores nye udgivelser direkte i din indbakke? Tilmed dig vores nyhedsbrev —  du kan altid afmelde dig igen.

Nye papbøger


Sebastians store bog om bondegårdens dyr for de små

Af Sebastian Klein

Tag med på bondegårdsbesøg med den populære dyreekspert Sebastian Klein, og mød flotte heste, gryntende grise, søde dyreunger og mange andre dyr, der bor på bondegården.

Bogen er i et stort, lækkert format i solid kvalitet og har et sprudlende og farverigt look. Ud over masser af flotte fotos af bondegårdens dyr indeholder bogen også dyrefakta og er velegnet til ordindlæring og samtale mellem det dyreglade barn og voksen.

 fra ca. 12 mdr.Nye billedbøger


Eddie hjælper til

Af Thomas Brunstrøm & illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Eddie har hørt, at det er sundt at kede sig, og Eddie vil rigtig gerne være sund. Men der sker alt for meget, så ligegyldigt hvor meget han end prøver, så lykkes det ham ikke at kede sig.

EDDIE-bøgerne er en ny serie til de mindste med den populære lillebror fra SALLYS FAR. Fortalt af Thomas Brunstrøm og tegnet af Thorbjørn Christoffersen.

fra ca. 2 år


Rim, rollinger og rutiner

Af Lotte Salling
Illustreret af Jeanette Brandt

Rim, rollinger & rutiner sætter med remser, melodi og bevægelser gang i sprog og små kroppe, så det bliver lettere og sjovere at lære hverdagens rutiner at kende. Det kan være at huske at vaske hænder inden spisning eller at hænge sit tøj på knagen, når man kommer ind. Det skaber tryghed og glæde for de mindste at mestre hverdagslivets mange situationer, både derhjemme og i daginstitutionen. Alle remserne kan synges på kendte danske børnemelodier, fx Mariehønen evigglad og Bjørnen sover.

Bogen er både velegnet til brug i daginstitutionen, men også derhjemme.

fra ca. 3 år


Anton og farmor i det vilde vesten

Af Thomas Brunstrøm
Illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Farmor er sliksulten, men har ingen penge, så Anton og farmor rejser til det vilde vesten for at skaffe noget guld. Her møder de farlige banditter, og der må duelleres både i Ludo og med vandpistoler. Anton må være ekstra modig, hvis han skal klare ærterne og få fingrene i guldet. Det bliver en eventyrlig rejse, for når farmor er med, er der aldrig et kedeligt øjeblik.

Anton og farmor er skabt af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, makkerparret bag Sallys far.

fra ca. 4 år


Alberte i børnehave (6) – Se mig!

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Jan Solheim

Alberte i børnehave er en serie bøger, der handler om de store og små udfordringer, som børn oplever, når de pludselig ikke er hjemme hos mor og far.

Alberte er god til trafikleg! Det siger den nye vikar i børnehaven selv. Men når Alberte vil lege trafikleg, leger de andre børn noget andet. Alberte er opsat på at lege trafik, for det er hun god til! Desværre går det ud over de andre børns leg i børnehaven. Alberte bliver ked af det. Hun vil bare gerne vise, hvad hun er god til! Heldigvis finder den nye vikar på en leg, hvor alle kan lege det, de vil. En lille historie om at forstå, at alting ikke handler om barnet selv, og at man skal lære at tage hensyn.

fra ca. 3 år


Kaptajn Skumskæg og katteøens forbandelse

Af Toke Lotz & Thomas Porsager
Illustreret af Sofie Lind Mesterton

Kaptajn Skumskæg vil stadig gerne være den farligste sørøver på de 13 verdenshave. Og denne gang dukker der en ganske særlig ø op i hendes kikkert. En ø med en ganske særlig skat. Men skumskuden er ikke det eneste skib, der ligger til land ved øen …

fra ca. 5 årNye julebøger


Glædelig jul, Peter Kanin

Af Beatrix Potter

En magisk julebog til de yngste med masser af eventyrlige flapper at gå på opdagelse i. Peter Kanin har travlt med alle forberedelserne til jul. Han skal købe gaver, pynte op, høre julesange og meget andet. Mon han når det hele inden juleaften?

 fra ca. 18 mdr.


Anker er et julemirakel

Af Alberte Winding
Illustreret af Claus Bigum

Der er fart på hjemme hos Anker. Mor og far farer rundt, for lige om lidt er det jul, og der skal både vaskes tøj, gøres rent og laves mad. Anker lukker øjnene og forestiller sig et fredeligt sted. Men da strømmen går, og der ingen sikringer er i huset, må far og Anker skynde sig ned i centret. Kan man mon finde fred og ro her?

Fra ca. 2 år


Julehjælp – Paw Patrol

Det er dagen før juleaften, og PAW Patrol har travlt med at pynte byens juletræ, da julemanden pludselig får brug for deres hjælp. Nu er det op til hundepatruljen at redde både julemanden og julen!

fra ca. 3 år


Hugo og Holger og den afskyelige snemand – En julehistorie

Af Oscar K
Illustreret af Teddy Kristiansen

Femte bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger glæder sig til jul, men udenfor i sneen er der store uhyggelig fodspor. Hugo og Holger konkluderer, at det må være den afskyelige snemand, som må bo ude i haven. Men det er lidt svært at bekræfte, når Hugo næsten intet kan se, og Holger ikke tør at gå uden for en dør, og pludselig ringer snemanden på døren …

Fra ca. 4 år


Peters jul

Af Johan Krohn
Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Johan Krohns juleklassiker fra 1866 er blevet indbegrebet af dansk hyggelig jul i gamle dage. Vi følger drengen Peter fra decembers nedtælling til juleaften, til nytåret, og det visne juletræ, der køres bort efter Helligtrekongers aften.

Hele den originale tekst på vers nyillustreres af Peter Bay Alexandersen med masser af julestemning og nostalgi, tryghed og familieidyl.

Fra ca. 4 år


Nu er julen kommet

Af Disney

Syv herlige historier fyldt med julestemning, skønne illustrationer og de populære Disney-karakterer. Mød Anders And, Mickey Mouse, Peter Plys, Basil Mus, Skønheden og Udyret og mange andre i denne flotte luksus-højtlæsningsbog.

Bogen indeholder disse historier::
Jul i Andeby
Skønheden og Udyret – Den fortryllende jul
Basil Mus og julemysteriet
Peter Plys – Ekspedition til Nordpolen
Snehvides jul
Onkel Joakim redder julen
Hvid jul

Fra ca. 4 år


Ny letlæsning


Molly er min

Af Siri Spont
Illustreret af Andrea Femerstrand

Emma bor på landet sammen med sine forældre og storesøster Fanny. De har to heste, og Emma vil gerne bevise, at hun selv kan passe shetlandsponyen Molly, så det kan blive hendes hest. Men det er et stort ansvar, og Emma vil også gerne have tid til veninderne efter skole. Hvad skal Emma vælge? Friheden og veninderne eller sin elskede Molly?

Molly-serien handler om at bo på landet og have en hest, sådan rigtigt. For at passe en hest er hårdt arbejde, men også helt, helt … vidunderligt. Serien er rigt illustreret og fortalt med masser af varme.

Fra ca. 7 år


Molly er bedst

Af Siri Spont
Illustreret af Andrea Femerstrand

Emma bor på landet sammen med sine forældre og storesøster Fanny. Fanny vil arrangere et springstævne i byen, og alle må være med. Emma vil gerne deltage med sin elskede shetlandspony Molly, men hun er bange. Tør Emma deltage i ridestævnet?

Molly-serien handler om at bo på landet og have en hest, sådan rigtigt. For at passe en hest er hårdt arbejde, men også helt, helt … vidunderligt. Serien er rigt illustreret og fortalt med masser af varme.

Fra ca. 7 år


Læs med Naja Münster (1) – Fugl og fest

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Sara Bøgh von der Recke

Når Naja Münsters fugl bliver til en hel fest!

Mutti og Trucker Finn vil egentlig gerne have en stille og rolig aften. Men Naja er sur, fordi hun ikke måtte invitere veninder over, så det har hun gjort alligevel. Det går helt galt!

Bogen er en læsepædagogisk udgave af Den store fuglefest fra den populære serie om Naja Münster og hendes skøre YouTube-familie.

Fra ca. 5 år


Læs med Naja Münster (2) – En skør tur

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Sara Bøgh von der Recke

Tag med Naja Münster på telttur og lær at læse samtidig

Naja tager på telttur sammen med sin storebror Morten for at lave nogle helt særlige videoer til YouTube. Men der er ting, der pusler i mørket, hvilket ingen af dem er særlig glade for. Hvad er mon forklaringen?

Bogen er en læsepædagogisk udgave af En temmelig tosset telttur fra den populære serie om Naja Münster og hendes skøre YouTube-familie.

Fra ca. 5 år


Nye seriebøger


Naja Münster (9) – Jagten på en youtuber

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Naja Münster er kæmpefan af youtuberen Luna Astra. Da Naja og hendes familie møder hende til en youtuberfest, fortæller hun, at hun snart er på vej ud på en ufo-mission i byen Borte.

Men pludselig modtager Naja mystiske videobeskeder fra Luna, der siger, at hun er blevet bortført af rumvæsner, og Morten synes også at være gået under jorden. Straks er hele familien Münster på vej til Borte for at finde både Luna, Morten – og måske en ufo?

Fra ca. 6 år


Star Stable: Sjælerytterne II (2) – Fanget i Pandoria

Af Helena Dahlgren

Vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda er de fire Sjæleryttere – fire Sjæleryttere mod verden! Men hvad sker der, når en af dem forsvinder? Søsterskabet er splittet; Anne er forsvundet og har efterladt sin elskede hest Concorde. De tre resterende Sjæleryttere må igangsætte en desperat jagt efter Anne i Pandoria. Og deres venskab bliver mere end nogensinde sat på prøve! Pigerne skal træffe afgørende valg, og loyalitet og venskabsbånd presses til det yderste …

Fra ca. 8 år


Katte-Knægtens Tegneklub (2) – Perspektiver

Af Dav Pilkey

Alle kan fortælle en historie i billeder! Det er bare at kende måderne, man kan gøre det på. Og det gør Katte-knægten. Gennem humor og en skøn historie, lærer Katte-knægten og hans veninden Molly en klasse meget forskellige haletudser, hvordan de kan lave en spændende, skør, sjov eller anderledes historie i billeder. Denne gang lærer vi om perspektiv! Det er ikke lige nemt for alle, og der er bare ALTID den der elev, der skal blære sig foran alle de andre!

Katte-Knægtens Tegneklub er for alle dem, der elsker Hundemand og Kaptajn Underhyler, og som elsker at grine og tegne. Det bliver bare ikke bedre!

Fra ca. 6 årNy non-fiktion


Verdens 100 mest berømte dyr

Af Sebastian Klein

Normalt fortæller Sebastian om farlige, mærkelige eller virkelig klamme dyr. Denne gang gør han noget helt andet. Han fortæller om dyr, der har udrettet noget ganske særligt, som har gjort dem berømt. Læs om bjørnen Wotjek, der hjalp soldater med at bære tunge våben. Eller gorillaen Koko, der blev så dygtig til at kommunikere med mennesker, at den bad om at få en kattekilling som ven. Eller hønen Mike, der fik hugget hovedet – og levede videre i 18 måneder sådan og blev berømt i hele USA.

Hvordan kan disse ting lade sig gøre? Sebastian bruger sin store dyreviden til at forklare, så man bliver klogere på dyr samtidig med, at man høre vilde historier om utrolige dyr.

Fra ca. 6 år.


Guinness World Records 2023

Af Guinness World Records

Verdens bedst sælgende årbog med tusindvis af nye rekorder og kategorier.

I 2023 har bogen blandt andet fokus på TikTok-rekorder, rummet, spektakulære broer og bygninger, fast food, hår og fingernegle! Derudover indeholder årets udgave et særligt afsnit, der er dedikeret 150 året for Jules Vernes berømte bog, Jorden rundt på 80 dage, med rekorder fra hele verden med særligt fokus på turist hot-spots og kulturelle fænomener. I ”Hall of Fame” er der i år bl.a. portrætter af Christiano, Beyoncé og astronauten Wally Funk.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.


Børnenes rekordbog 2023

Af Mikael Brøgger

Årets udgave af Børnenes rekordbog med masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde. Bogen er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip med nogle af de vildeste rekorder. Bogen indeholder masser af nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle egne af landet i 2021 og 2022 og er fyldt med fotos af de flotte præstationer.


Utrolige os – Sådan overtog mennesket verden

Af Yuval Noah Harari

Hararis Sapiens til børn!

Hvem vil ikke gerne vide mere om, hvor vi kommer fra? Hvad mennesket er for en størrelse?

I et enkelt sprog og med flotte farvelagte illustrationer på alle opslag fører den verdensberømte forfatter Yuval Noah Harari os fra mennesket spæde primitive start på sletterne frem til vores travle byliv og udnyttelse af planeten Jorden. Harari gør vores historie levende, og de skønne illustrationer og tidslinjer giver hans fortælling liv, og læseren får lyst til at dykke ned i de fantastiske bedrifter, vi har opnået som mennesker – på godt og ondt.

En smuk, spændende og fantastisk fortælling fra en af verdens bedste formidlere af menneskets historie!

Fra ca. 8 år


Jeanette Varberg fortæller om bersærkergang, plyndringer og danegæld – En bog om vikingetiden for børn

Af Thomas Brunstrøm og Jeanette Varberg
Illustreret af Bjørn Nørbo Andersen

Jeanette Varberg er et af de mennesker i verden, der ved allermest om vikingetiden. Med stor indlevelse springer Varberg i vikingeskibet og tager os med på plyndringstogter, opdagelsesrejser og handelsture over det meste af verden. Vikingerne var ganske vist kendt og frygtet for at hærge og røve i England og Frankerriget, men de ville også opleve verden og opdagede Grønland, rejste til Amerika mange år før Columbus og har efterladt graffiti helt i Istanbul. Vi lærer store personligheder som Erik den Røde, Leif den Lykkelige og Knud den Store at kende og hører om skjoldmure, danegæld, bersærkergang, trælle, vølver og meget mere.

Bogen er en del af Carlsens serie ER DU RIGTIG KLOG?, som er fuld af fantastiske fakta og vild viden. Fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.

Fra ca. 9 år


VM 2022 – bogen med herrelandsholdet

Bliv fuldstændig klar til VM!

Du kan sikkert godt huske stemningen fra EM i fodbold. Nationalsang, den rød/hvide landsholdstrøje og spændingen, når Danmark spillede. Nu er der ikke lang tid til VM, og mon ikke vi er mange, der håber og tror på, at Danmark vil klare det rigtig godt. Med denne bog får du alt det, der skal til for at komme i den rette stemning: interview med Eriksen, Mæhle og alle de andre, nyt om de store favoritter, kampprogram og gode historier om VM – alt det, der skal til, for at du er fuldstændig klar, når dommeren fløjter VM i gang.

Fra ca. 6 år


Den store quiz om landsholdet

Hvem er den største fodboldnørd i familien, når det handler om fodboldlandsholdet? Det kan I få svar på nu derhjemme, for her er 1.000 spørgsmål helt tilbage fra dengang, hvor stjernerne hed Lerby, Arnesen og Elkjær og frem til i dag, hvor de hedder Mæhle, Damsgaard og Schmeichel – og du skal ikke være bange for ikke at kunne svare, for der er er svarmuligheder til alle spørgsmål – Må den største nørd vinde!

Fra ca. 6 år


YA


Tavse verdener (2) – De falske liv

Af Boris Hansen

Et hold af fiktionsagenter rejser ind i bøger for at beskytte dem fra stormagter, der fors-o-ger at misbruge opfindelsen. For vores hovedperson Olivia Alby er fiktionsagent ikke ligefrem et drømmejob. Missionerne tager ofte en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter. Derudover er hun havnet på et dysfunktionelt team, der er ude af stand til at samarbejde. I det mindste er lønnen god, og Olivia har brug for pengene, hvis hun nogensinde skal realisere drømmen om at undslippe sin fortid.

I De falske liv er grænsen mellem virkelighed og fiktion ved at udviskes. Olivia Alby og hendes team søger på tværs af verdener for at løse gåden om en mission, der slog fejl med umulige konsekvenser – og samtidig jages de af både fortidens hemmeligheder og af en fiktiv morder, der har fundet vej ud i virkeligheden …


Ikke mere at sige

Af Karen M. McManus

En nervepirrende thriller fra forfatteren af En af os lyver.

For fire år siden forlod Brynn sin skole, Saint Ambrose, efter det chokerende mord på hendes yndlingslærer, mr. Larkin. Tre elever fra skolen fandt liget, men sagen blev aldrig opklaret. Nu, hvor Brynn flytter hjem for at begynde i praktik på et true crime-show, er hun fast besluttet på at finde ud af, hvad der virkelig skete.

Tripp Talbot, Brynns tidligere bedste ven, var en af de tre elever, der fandt liget. Og havde det ikke været for Tripps vidneudsagn, var de to andre sandsynligvis blevet dømt for mordet. De har aldrig glemt, hvad han gjorde for dem den dag, og det har han heller ikke. Ligesom han ikke har glemt, at alt, hvad han fortalte politiet, var løgn.

Da Brynn begynder at rippe op i fortiden, kommer hun tættere og tættere på at afsløre hemmeligheder, der kan ændre alt – om Saint Ambrose, om mr. Larkin og om hendes tidligere bedste ven.

Hold dine venner tæt på … og dine hemmeligheder endnu tættere!


Har du set?