Nyheder i maj

Nye bøger i maj 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Nye papbøger


Dyreunger

Af Sebastian Klein

Tag med Sebastian Klein i zoologisk have, på bondegården, til stranden og mange andre steder, og mød de sødeste dyreunger. Lær dyrenes navne, og kig på de flotte fotos imens.

fra ca. 12 mdr.
15. maj

Tittebøh Bjørn

Af Camilla Reid og Ingela P. Arrhenius

Hvor er bjørnen, de små egern og mange andre dyr i skoven blevet af? Lad det lille barn dreje, skubbe og trække i de sjove effekter, bogen indeholder, og finde overraskelser og et spejl undervejs.

fra ca. 12 mdr.
15. maj

Tittebøh Kærlighed

Af Camilla Reid og Ingela P. Arrhenius

Hvor er regnbuen, de små kaniner og mange andre fine ting blevet af? Kvalitetspapbog for de allermindste af den populære svenske illustrator Ingela P. Arrhenius kendt for både småbørnsbøger, legetøj og plakater.

fra ca. 12 mdr.
15. maj

Mine første 100 maskiner

Solid papbog i godt format til små hænder. Kig på de flotte fotos både af både udrykningskøretøjer, landbrugsmaskiner, biler osv., og lær ord.

fra ca. 6 mdr.
15. maj

Find Plet i børnehaven

Af Eric Hill

Det er en særlig dag for Plet, som skal starte i børnehave. Han elsker alle de sjove aktiviteter, og han elsker at gemme sig rundt omkring i børnehaven. En dejlig papbog om den første dag i børnehave med masser af flapper at gå på opdagelse i.

fra ca. 18 mdr.
11. maj

Den sultne larve Aldrigmæt – Søg og find vilde dyr

Af Eric Carle

Tag med på en spændende tur på savannen og i junglen, og find den sultne larve Aldrigmæt og en masse vilde dyr og søde dyreunger i denne smukt illustrerede papbog med flapper og effekter.

fra ca. 18 mdr.
19. maj

Nye billedbøger


Sallys far bliver youtuber

Af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

Sallys far har et problem. Sally synes nemlig, det er sjovere at se YouTube-videoer end at høre på hans historier. Så Sallys far kaster sig ud i en ny karriere. Han vil være youtuber og går i gang med alt fra irriterende pranks og ækle pizzaer til tåkrummende dansevideoer.

fra ca. 4 år
1. maj


Læs et udvidet uddrag


Anker og kaptajn Pølse

Af Alberte Winding og Claus Bigum

”Kan hunde snakke?” spørger Anker. Nej, men da far var dreng, havde han en hund, som var pivdygtig til alt muligt andet. Far må tørre en tåre væk fra øjenkrogen, da han fortæller om Lassie, og næste dag beslutter far og mor, at Anker må få en hund.

fra ca. 2 år
31. maj

Min første historie: Bambi i sneen

Af Disney
På dansk ved Christian Bach

En ny billedbogsserie med ekstra solide sider for de allermindste børn med de kendte Disney-figurer.
Da Bambi vågner en morgen, er det hvidt udenfor. Det lille rådyr er bange for al den sne, men takket være sin gode ven, Stampe, opdager Bambi vinterens glæder.

fra ca. 12 mdr.
4. maj

Min første historie: Olaf elsker skovture

Af Disney
På dansk ved Christian Bach

Olaf er meget spændt. Han skal på sin første skovtur med sine venner. Alt går ikke som planlagt, men med lidt magi og masser af kram ender det godt.

fra ca. 12 mdr.
4. maj

Min første historie: Simba hører ikke efter

Af Disney
På dansk ved Christian Bach

Simba og Nala er på vej ud for at lege på savannen, og kong Mufasa har bedt Zazu om at passe på dem. Men løveungen Simba er ikke så god til at høre efter, så Zazu får nok at se til.

fra ca. 12 mdr.
4. maj

Nye højtlæsningsbøger


Tryllekværnen – og fem andre historier

Af Disney

I årtier var bøgerne fra Anders Ands Bogklub en fast del af mange hjem i Danmark, og næsten alle forældre har deres egen yndlingshistorie.
I denne flotte højtlæsningsbog har vi samlet seks af de bedste historier, så forældre kan genopleve magien fra dengang og give den videre til deres egne børn.

fra ca. 3 år
4. maj

De Magiske Møgunger – Den fjerde historie

Af Neil Patrick Harris
På dansk ved Ane Lauenblad

De Magiske Møgunger er samlet. Og deres fjende nummer ét – Kalagan – virkere ondere og mere skummel end nogensinde før. Det er bare kun Ridley Larsen fra truppen, som opfanger signalerne og ser sporene. Truppen har besluttet at lade opgøret med Kalagan ligge, så hvad skal hun gøre? Ignorere faren eller gå andre veje med fare for at miste sine allerbedste venner, hendes ‘familie’?

fra ca. 7 år
31. maj

Nye seriebøger


Hjerte af pap (5) – Venter på dig

Af Kristina Aamand

Femte og sidste bind i serien Hjerte af pap – en humoristisk og varm serie til de 11-14-årige om Sif på 13 år, der lever i en sammenbragt familie.
Fremtiden ligger helt åben for Sif, og med den kommer en masse spørgsmål: Hvad vil hun være, når hun bliver voksen? Hvilken rolle skal hun spille i årets skuespil på skolen? Hvorfor er hun så træt? Og bliver Hjalte i hendes liv, eller flytter han langt ud på landet? Sifs hoved er fyldt af tanker om fremtiden, og samtidig er alt under forandring, selv Sifs sammenbragte familie.

fra ca. 11 år
1. maj

Nye letlæsningsbøger


Karl og kaninerne

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Birgitte Ahlmann

En letlæsningsbog i Carlsens Læsestart-serie i niveau 2, dvs. til børn, som lige har lært at læse.
Karl skal på ferie hos mormor. Hun har mange kaniner. Karl elsker at besøge mormor, men han er bange for kaninerne …

fra ca. 6 år
6. maj

Mollys marsvin

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Birgitte Ahlmann

Molly skal have to marsvin. De skal bo på hendes værelse. Molly glæder sig. Men det ene marsvin er meget sky …

fra ca. 6 år
6. maj

Ny non-fiktion


EM 2020 – Bogen med landsholdet

Af Jesper Roos Jacobsen og Ole Sønnichsen

Så er det endelig tid til EM! Bogen her indeholder alt det, du behøver at vide for at blive fuldstændig klar: interviews med alle spillere fra det danske landshold og ny landstræner Kasper Hjulmand, quiz, de største stjerner, favoritterne, nationalsangen, som er god at kende, når Danmark skal spille, en playliste med landsholdssange, kampprogram, hvor du selv kan udfylde resultater, historier med de største øjeblikke i dansk landsholdsfodbold og fede billeder af de danske spillere – og det hele er lavet sammen med DBU.

fra ca. 8 år
4. maj

Ny young adult fiktion


Måske i morgen

af Inez Gavilanes

Lulu bor med sin psykisk ustabile mor i et boligbyggeri i en forstad til København. Lulu kæmper med en sort ensomhed, der synes at gribe mere og mere om sig, og da det en dag slår klik for hendes mor, flygter Lulu ud af lejligheden. Hun skal bare lige have en pause. Væk fra sin mor og kritikken, der hagler ned over hende. Men så møder Lulu en flok piger, der ser hende, og som giver hende en opmærksomhed, hun er uvant med. Lulu føler sig (måske) som et menneske igen, og hun bliver snart en del af den lille flok. Men tilhørsfoholdet kommer med en pris – og da Lulu har svært ved at navigere i spillereglerne, ender hun snart som en brik i et spil, der kan få fatale konsekvenser.

6. maj


Læs et udvidet uddrag


Tavse verdener (1) – Den usynlige krig

af Boris Hansen

For Olivia Alby er fiktionsagent ikke ligefrem et drømmejob. Missionerne tager ofte en livsfarlig drejning, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter. Og da en mission går galt, hvirvles Olivia og hendes holdkammerater ind i en global konspiration iværksat af usynlige fjender.

20. maj


Læs et udvidet uddrag


Har du set?