Nye bogudgivelser i juni

nye bøger, maj udgivelser

Her finder du en oversigt over nogle af de mange nye udgivelser i juni 2022 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Vil du have flere nyheder relateret til vores nye udgivelser direkte i din indbakke? Tilmed dig vores nyhedsbrev —  du kan altid afmelde dig igen.

Nye papbøger


Skal vi lege? Orme

Vrik med fingrene i hullerne, og vær med til at fortælle historien om Travle Orm og Baby Orm, der er på vej til deres drømmefrokost.

 fra ca. 12 mdr.


Skal vi lege? Elefanter

Stik fingrene ind i hullerne, så den lille elefant kan lære om alle de sjove ting, en elefantsnabel kan bruges til.

 fra ca. 12 mdr.Nye billedbøger


Hugo og Holger får nye venner

Af Oscar K og Teddy Kristiansen

Tredje bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger tager en tur i parken. Holger går om bag en busk for at gøre det, som hunde nu engang skal gøre bag buske. Men pludselig bliver Hugo omgivet af nogle bøller, som kører på skateboard. De er ude på ballade. Det har Hugo svært ved at se. Han er jo næsten blind, men heldigvis har han da en hund, som ikke rigtig er en hund, og måske er bøllerne slet ikke så barske endda.

fra ca. 3 år


Hugo og Holger på børnehjem

Af Oscar K og Teddy Kristiansen

Fjerde bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger hører en mærkelig lyd midt om natten. Den kommer ude fra. Lyden fører dem hen til et gammelt nedlagt børnehjem. Der finder de en forkølet kat og en pige, som er ulykkeligt forelsket. Pigen er blevet glemt, da børnehjemmet lukkede. Lige som Holger blev glemt, da cirkusset rejste. Pigens hjerte er helt knust, men Hugo og Holger har masser af plads i deres hjerter – og i deres hjem.

fra ca. 3 år


Sallys far får fodboldfeber

Af Thomas Brunstrøm
Illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Sallys far vil virkelig gerne have, at Sally starter til fodbold, og heldigvis siger hun ja. Men hun når knap nok at starte, før fodboldfeberen rammer far. Han køber helt vildt meget gear, hepper højere end alle de andre forældre, og han blander sig i trænerens taktik. Det viser sig, at Sally faktisk er ret god til fodbold, selvom far går langt mere op i det, end hun selv gør. Faktisk bliver far så ivrig, at han ender med at spænde ben for både Sally og sig selv.

Sallys far får fodboldfeber er en del af den populære billedbogsserie om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen.

 fra ca. 4 år


Ghostbusters

Af  G. M. Berrow og J. M. Kehoe
Illustreret af Forrest Burdett

Filmen Ghostbusters er en elsket klassiker i stil med E.T., Tilbage til fremtiden, Alene hjemme, Karate Kid og mange andre skønne film fra 80’erne,som de fleste forældre og bedsteforældre kan nikke genkendende til.

Derfor er det også oplagt at præsentere historierne for den næste generation af læsere som flotte, gennemillustrerede billedbøger, der bringer historien ned i øjenhøjde med sine yngre læsere, og måske vækker deres nysgerrighed efter at se filmen med den voksne.

 fra ca. 4 år


LÆS OGSÅ:


Ny højtlæsning


Blokken ved verdens ende

Af Arndís Thórarinsdóttir og Hulda Sigrún Bjarnadóttir
Oversat af

Dagny og hendes familie skal på en ekstra ferie EFTER sommerferien! De skal nemlig besøge Dagnys bedstemor, der er faldet og har brug for hjælp. Men da Dagny og hendes familie ankommer til den lille ø, venter der Dagny en noget anderledes oplevelse, end hun lige havde set frem til. Faktisk virker det overhovedet ikke, som om hendes såkaldte bedstemor ved, hvad det vil sige at være en sød, gammel dame. Faktisk virker INGEN af ø-boerne særligt søde. Ifølge Dagny.

Blokken ved verdens ende er en sjov, varm og tankevækkende fortælling om at møde en anden kultur, vi alle sammen kunne lære noget af – på godt og ondt. Bogen var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for børnebøger i 2021, og har desuden vundet Den islandske litteraturpris i børnekategorien.

fra ca. 10 år


Nye seriebøger


Star Stable: Sjælerytterne II (1) – Skygger over Jorvik

Af Helena Dahlgren
Oversat af

Vennerne Anne, Lisa, Alex og Linda er de fire Sjæleryttere. Sammen med deres heste forsvarer de øen Jorvik mod ondskab. Sådan lyder det i hvert fald i legenderne. Men hvad sker der for sammenholdet, når livet uden for Jorvik kalder?

Star Stable-bøgerne er klassisk fantasy fuld af eventyr, heste og magi i ægte bogslugerstil! Tag med, når Lisa, Alex, Linda og Anne opdager nye kræfter og slynges ud på et hæsblæsende eventyr langt væk fra hverdagen i skolen og livet i stalden …

Bøgerne bygger på verdens hurtigst voksende online hestecomputerspil Star Stable. Og er man glad for hestebøger, fantasy eller spiller Star Stable, vil bøgerne være et hit!

fra ca. 8 år


Nye letlæsningsbøger


Carlsens Læsestart: Sjove talemåder

Af Kim Dalsgaard
Illustreret af Kim Dalsgaard

Hvad betyder det at have fis i kasketten? Eller at få blod på tanden? Få svar på det og meget mere i denne skægge bog om sjove talemåder!

Bogen er let at læse og fyldt med sjove illustrationer af Kim Dalsgaard.

fra ca. 6 år

Carlsens Læsestart: Sjove talemåder

Af Kim Dalsgaard
Illustreret af Kim Dalsgaard

Kan du lide at bande? Så læs om, hvad bandeordene betyder, og hvorfor vi bander i denne skægge bog om sjove bandeord! Bogen er let at læse og fyldt med sjove illustrationer af Kim Dalsgaard.

fra ca. 6 år


Ny non-fiktion


Hans Christian Andersen – et liv med modgang, medgang og en masse eventyr

Af Kim Fupz Aakeson
Illustreret af Signe Kjær

H.C. Andersen kunne fortælle eventyr! Vi kender alle sammen eventyret om den grimme ælling. Vi kender kejseren med de nye klæder, og vi kender Klodshans. Men vidste du, at H.C. Andersen egentlig ville være skuespiller? Eller at han havde en lærer, der kaldte ham lokumsdigter? Eller at han altid rejste med et langt reb?
 
Hans Christian Andersen havde meget at fortælle, men der er nu osse en hel del at fortælle om ham.

fra ca. 6 år


Ny young adult-fiktion


Skoven

Af Sarah Engell
Illustreret af Solveig Agerbak

Det er sidste skoledag i 9. klasse, og Ask tager i Dyrehaven for at feste med hele årgangen. Det er nu eller aldrig, hvis han skal score Emma, og måske flirter hun faktisk med ham? Aftenen starter lovende – lige indtil Emma går ind i skoven for at tisse og ikke kommer tilbage.

Ask leder efter hende, men hun er som sunket i jorden, og pludselig er det umuligt for ham at finde ud af skoven igen. Der er kun træer, så langt øjet rækker – alligevel har han en følelse af at blive betragtet. Hvad sker der? Kan det passe, at skoven udvider sig? Og hvorfor opfører dyrene sig så underligt?

Skoven er en dystopisk roman om, hvor galt det kan gå, når mennesket forsøger at beherske naturen.


Kun for os

Af Becky Albertalli og Adam Silvera
Oversat af

Becky Albertalli og Adam Silvera genforenes for at fortsætte historien om Arthur og Ben, som læserne forelskede sig i i New York Times-bestselleren Hvis det er os.

Den første forelskelse er særlig, men det alt for sent til “hvad nu, hvis …”. Er det ikke? Eller prøver universet at fortælle dem, at der er plads til en “do-over”?


Har du set?