Nyheder i oktober

Nye bøger i oktober

Her får du en oversigt over nye bøger fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls i oktober 2020.

Nye billedbøger


Det vi vil bygge

Af Oliver Jeffers
På dansk ved Camilla Schierbeck

Inspireret af sin nyfødte datter og med samme stemning som den internationale succes Her er vi har mesteren Oliver Jeffers skabt en varm far-og-datter billedbog, som er perfekt som dåbsgave.

fra ca. 2 år
udkommer d. 15. oktober

Læs et udvidet uddrag


Hvor er dinopøllerne?

Tag med på et eventyr gennem tid og rum, og prøv, om du kan finde dinosaurpøllerne i denne sjove myldrebog for hele familien.
Pøllerne tager bl.a. en tur til månen, dykker ned under vandet, går på eventyr i regnskoven og tager på indkøbstur i supermarkedet. Der er løsninger og masser af ekstraopgaver bagerst i bogen.

fra ca. 4 år
udkommer d. 5. oktober

Ny højtlæsningsbog


Den store Totte– og Lotte-bog

Af Gunilla Wolde

Alle de 20 oprindelige Totte- og Lotte-historier er for første gang samlet i et lækkert samlebind.

Gunilla Woldes skønne hverdagshistorier, som fyldte 50 år i 2019, har for længst opnået klassikerstatus i de fleste danske småbørnshjem. Sjældent har en børnebogsforfatter og -tegner formået i så enkel en fortællestil at ramme sine små billedbogslæsere.

fra ca. 2 år
udkommer d. 19. oktober

Nye seriebøger


De 5 (19) – De 5 på djævleklippen

Af Enid Blyton
På dansk ved Lisbeth Valentin Madsen

De 5 er taget til Djævleklippen. Findes der virkelig en hemmelig skat på stedet? Børnene har hørt rygterne om de gamle sagn, men de tror ikke rigtig på dem! Da de undersøger hulerne, finder de faktisk en guldmønt, og pludselig bliver alle de gamle historier vækket til live igen …

fra ca. 8 år
udkommer d. 6. oktober

De 5 (20) – De 5 på den hviskende ø

Af Enid Blyton
På dansk ved Lisbeth Valentin Madsen

De 5 strander på Den Hviskende Ø og øjner chancen for at undersøge de mange mystiske historier om stedet. Men børnene opdager pludselig, at de ikke er de eneste på øen. Hvem er det, der også gemmer sig derovre? Og er De 5 modige nok til at undersøge sagen?

fra ca. 8 år
udkommer d. 6. oktober

De 5 (21) – De 5 rotter sig sammen

Af Enid Blyton
På dansk ved Lisbeth Valentin Madsen

De 5 er taget på campingtur og har slået deres telte op i nærheden af et hus, hvor der bor en verdensberømt videnskabsmand. Men da nogle hemmelige papirer pludselig forsvinder fra hans hus, må De 5 finde tyven og skaffe papirerne tilbage. Mon det lykkes for dem?

fra ca. 8 år
udkommer d. 6. oktober

Kaptajn Underhyler i farver (1) – Det første eventyr

Af Dav Pilkey
På dansk ved Carsten Meedom

Den efterhånden legendariske – og letlæste – historie om Kaptajn Underhylers første eventyr er nu blevet gennemillustreret i farver.

Bind 2-4 er ligeledes genudgivet med farvelagte illustrationer, og de resterende bind i serien følger i 2021.

fra ca. 6 år
udkommer d. 13. oktober

Ny tween og teen fiction


High School Musical The Musical The Series – Den første sæson

Af Disney og Sarah Nathan
På dansk ved Christian Bach

Bogen er baseret på første sæson af den helt nye serie på Disney+

Eleverne på East High er i fuld gang med at -forberede efterårets store opsætning af High School Musical, og Nini Salazar-Roberts er fast besluttet på at score hovedrollen.
Ninis ekskæreste, Ricky Bowen, er til gengæld fast besluttet på at vinde Nini tilbage og bestemmer sig for at gå til audition på rollen som Troy Bolton. En rolle, som Ninis nye kæreste, E.J. Caswell, er sikker på tilhører ham.
Og så er der Gina Porter, skolens nye pige, der er parat til at gøre hvad som helst for en plads i rampe-lyset.

fra ca. 10 år
udkommer d. 15. oktober

Gigis – Fortjællinger fra blokken

Af Gigis

De populære Gigis er kendt for tegnefilm, musik, radio, shows, spillefilm og nu også bogen Fortjællinger fra blokken. Flere millioner gange er deres vidoer set på YouTube, og her er fire skarpe og sjove historier om Ali, der kommer til at låne mors Dankort, Pablo, der får besøg af fødevarekontrollen i sit pizzeria, Musti, der hellere vil lave matematik end at hænge ud med drengene, og Hassan, der skal på date med Fatima, men mangler pengene, da han sidder på restauranten.

fra ca. 10 år
udkommer d. 22. oktober

Læs et udvidet uddrag


Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – En probatios dagbog

Af Rick Riordan
På dansk ved Vibeke Nielsen

Til alle fans af Rick Riordan-bøgerne!
Claudia er halvgud og skal til optagelsesprøve i Jupiterlejren. Det er en stor ære, og hun er naturligvis nervøs for udfaldet. Og så er det bare ikke nemt at være ny. Claudia forsøger at passe ind blandt de heroiske krigertyper og strateger, men det er svært at finde sin plads ude at gøre sig selv til grin i utallige pinlige situationer. Heldigvis er Claudia gjort af et helt særligt materiale.

fra ca. 10 år
udkommer d. 8. oktober

Ny non-fiktion


Ude skidt, hjemme bedst – Nikolaj Stokholms anti-rejsebog

Af Nikolaj Stokholm

Savner du gode tips til, hvordan man får den bedste ferie i lille Danmark, så er Nikolaj Stokholms rejseguide noget for dig og din familie. Ud fra egne oplevelser, erfaringer og tanker guider han jer til smukke oplevelser i alle former og forklarer, hvorfor I på ingen måde går glip af noget som helst ved at blive hjemme.

Til børn fra ca. 7 år og deres familier
udkommer d. 1. oktober

Læs et udvidet uddrag


Vilde vidunderlige dyr

Af Anja Vensild Hørnell og Elisabeth Kiertzner
Baseret på serien fra DR Ramasjang

Vilde vidunderlige dyr er skabt af fotos og fortællinger fra DRs populære programserie af samme navn, som har taget Danmark med storm.
Kom helt tæt på Danmarks vidunderlige natur, og få 40 fantastiske fortællinger om de danske dyr. Tag på en rejse gennem skoven, ved hav og kyst, hen over det åbne landskab, ned i søer og vandløb og ind i byen.

Hvert afsnit i bogen afsluttes med forslag til aktiviteter for hele familien i den danske natur.

fra ca. 3 år
udkommer d. 29. oktober

Læs et udvidet uddrag


Lad os køle planeten ned

Af Isabel Thomas
På dansk ved Kim Langer

Den ultimative guide til børn og unge om, hvad vi hver især kan gøre for at reducere den globale opvarming. Fyldt med nemme og sjove ting, som vi kan gøre for klimaet, dyrerne og hinanden.

fra ca. 8 år
udkommer d. 27. oktober

Læs et udvidet uddrag


Den store quiz om lille Danmark

Illustreret af Claus Bigum

Quizbog for hele familien!
Hvad hedder statuen på Langelinje, som er hentet fra HC Andersens eventyr? Hvem spillede Danmark mod i finalen til EM i fodbold i 1992, og hvilket stykke fredagsslik er mest populært hos os danskere?
Her er hele 1000 spørgsmål til den ultimative quiz for hele familien. Dyst i stuen, i bilen eller i sommerhuset og find ud af, hvem der har mest styr på lille Danmark.

fra ca. 6 år
udkommer d. 1. oktober

Børnenes rekordbog 2021

Af Mikael Brøgger m.fl.

Årets udgave af Børnenes rekordbog med masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde. Bogen er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip med nogle af de vildeste rekorder. Bogen indeholder masser af nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle egne af landet i 2019 og 2020 og er som altid fyldt med fotos af de flotte præstationer.

fra ca. 6 år
udkommer d. 1. oktober

Guinness World Records 2021

På dansk ved Kim Langer

I 2021 sætter den legendariske årbog blandt andet fokus på eSport, AR Gaming, solsystemet, rutsjebaner, opdagelsesrejser og vilde rekorder, man kan forsøge sig med derhjemme.
Læs om verdens dyreste trøffel og verdens dyreste soufflé med kaviar og guldblade, og læs om kvinden med de længste fingernegle, hunden med den længste tunge og verdens hurtigste sofa!

fra ca. 7 år
udkommer d. 2. oktober

Nye papbøger


1 gnaven Boris

Af Ryan T. Higgins

I denne skønne papbog skal de små være med til at tælle den gnavne bjørn Boris’ venner (helt op til 10), selvom Boris ikke vil have venner. Han vil bare være i fred. Men alle elsker Boris, selvom Boris lader, som om han ikke elsker alle. Især ikke når de holder en stor fest for ham.

fra ca. 2 år
udkommer d. 16. oktober

Min første bog om dyr – træk og skub

En smukt illustreret og solid papbog med dyr til de mindste børn.
Træk i de solide flapper, og find alle de søde dyr, der gemmer sig. Find ud af, hvem katten drømmer om, hvad hunden graver efter, og hvad der gemmer sig i fuglens rede.

fra ca. 2 år
udkommer d. 15. oktober

Min første bog om krible krable-dyr – træk og skub

En smukt illustreret og solid papbog med krible krable-dyr til de mindste børn. Træk i de solide flapper, og find alle de små, søde krible krable-dyr, der gemmer sig. Find ud af, hvem der spiser af de sprøde blade og gemmer sig i det høje græs, og se den smukke sommerfugl, når den kommer ud af sin puppe.

fra ca. 2 år
udkommer d. 15. oktober

Hej ko! – En dag på bondegården

En dejlig pegebog i pap med enkle fotografier af de mest almindelige danske bondegårdsdyr og søde dyreunger. Velegnet til den første snak om dyr for de yngste børn.

fra ca. 12 måneder
udkommer d. 15. oktober

Hej løve! – En dag på savannen

En dejlig pegebog i pap med enkle fotografier af de mest almindelige dyr på savannen og deres søde dyreunger. Velegnet til den første snak om dyr for de yngste børn.

fra ca. 12 måneder
udkommer d. 15. oktober

Bamse danser bamlet

Af Katrine Hauch-Fausbøll og Anna Abelin Gellert

En stor og flot papbog, hvor Bamse viser sine mest yndefulde dansetrin og møder fantastiske væsner som sylfider, svaneællinger og snupsedyr.

fra ca. 3 år
udkommer d. 13. oktober

Har du set?