Nyheder i september

Her får du en oversigt over nye bøger fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls i september 2020.

Nye billedbøger


En lille ting

Af Tomas Lagermand Lundme og Rasmus Bregnhøi

En billedbog om livet, døden, venskab og kærlighed. Da to drenge finder en død fugl på gaden, reagerer de vidt forskelligt på mødet med døden. Den ene dreng bliver meget ked af det, og den anden kan ikke forstå hvorfor. Det er jo bare en fugl, tænker han.

fra ca. 7 år
udkommer d. 22. september

Læs et udvidet uddrag


Mumi, Mumlen og Lille My: Hvad sker der så?

Af Tove Jansson
Gendigtet af Marianne Iben Hansen

Den første billedbog om Mumitrolden. Den udkom i 1952 og er stadig den dag i dag en smuk og finurlig bog at gå på opdagelse i.
Mumitrolden er ude for at hente mælk til Mumimor og møder på sin vej Mymlen, som er ulykkelig, fordi hendes lillesøster, Lille My, er blevet væk. Sammen drager de ud for at finde Lille My og på vejen møder de mange mærkværdige væsner fra Mumidalen.

fra ca. 4 år
udkommer d. 1. september

Hvem skal trøste Knytten?

Af Tove Jansson
Gendigtet af Marianne Iben Hansen

Smuk billedbog fra 1960, der på fineste vis sætter ord på ensomhed, og at vi kun eksisterer i kraft af hinanden.
Knytten føler sig så lille, ubetydelig og ensom. Ingen ser ham, og han tør ikke række ud og bede om hjælp. En dag finder han en flaskepost fra lille Tut, som også føler sig alene. Knytten fyldes af et ukendt mod og tager ud for at finde Tut …

fra ca. 4 år
udkommer d. 1. september

Læs et udvidet uddrag


Rasmus Klump: Pingo får hjemve

Af Kim Langer og Andreas Erstling
Frit efter Carla og Vilhelm Hansen

I denne helt nye fortælling tegner Rasmus Klump og vennerne deres drømmehuse. Pingo tegner en iglo, men får hjemve. Han savner Pingonesien og sin familie. Heldigvis er Rasmus Klump og vennerne altid fulde af gode idéer, så Pingo kan blive glad igen.

fra ca. 3 år
udkommer d. 7. september

Nye højtlæsningsbøger


Den lille prins – genfortalt for børn

Af Elisabeth Kiertzner
Frit efter Antoine de Saint-Exupéry

Denne udgave af den poetiske og filosofiske fortælling er genfortalt for børn og giver forældre mulighed for at introducere børn ned til 6-årsalderen for den kloge og underfundige historie om den lille prins og hans dannelsesrejse rundt i universet.

fra ca. 6 år
udkommer d. 15. september

Læs et udvidet uddrag


Seks eventyr – H.C. Andersen

Illustreret af Lars Gabel

En unik og smuk H.C. Andersen-luksusudgave med udvalgte eventyr illustreret af en af Danmarks mest talentfulde og prisbelønnede tegnere, Lars Gabel.
Bogen er gennemillustreret i smukke farver og helt vidunderligt flotte og fantasifulde motiver, der giver eventyrene et ekstra løft. Teksten er nænsomt bearbejdet, så børn får det fulde udbytte af de uforglemmelige fortællinger.

fra ca. 5 år
udkommer d. 15. september

Flere eventyr fra Mumidalen

Frit efter Tove Jansson
På dansk ved Lene Ewald Hesel

Vi møder Mumitrolden, Lille My, Snorkfrøkenen, Mumrikken og alle de andre skønne væsner, der bor i Tove Janssons fantastiske univers. Læs om, hvad der sker, når Mumitrolden og hans venner får besøg af et usynligt barn, drager ud på vintereventyr, efterforsker mysterier og meget, meget mere.
Fortællingerne og udtrykket er taget fra en ny animationsserie inspireret af Tove Janssons originalfortællinger.

fra ca. 4 år
udkommer d. 15. september

Prinsen og tiggerdrengen – og fem andre historier

Det bedste fra Anders Ands Bogklub vol. 1

Af Disney

I årtier var bøgerne fra Anders Ands Bogklub en fast del af mange hjem i Danmark, og næsten alle forældre har deres egen yndlingshistorie. I denne flotte højtlæsningsbog har vi samlet seks af de bedste historier, så forældre kan genopleve magien fra dengang og give den videre til deres egne børn.

Samlebindet indeholder historierne: Prinsen og tiggerdrengen, Lille Ulv i skurkelære, Junglebogens junglebørn, Stampe, Lars Landmus og Børge Bymus og Elmer Elefant

fra ca. 3 år
udkommer d. 15. september

Den tapre skrædder – og fem andre historier

Det bedste fra Anders Ands Bogklub vol. 2

Af Disney

Samlebindet indeholder historierne: Den tapre skrædder, Løven Lambert, Vaks på eventyr, Aristocats – en eventyrlig historie, Pingvinen som altid frøs og Lille Ulv og de tre ønsker.

fra ca. 3 år
udkommer d. 15. september

Walt Disney Klassikere – Den lille havfrue

Af Disney
Bearbejdet af Christian Bach

Serien Walt Disney Klassikere er de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers i en lækker indpakning med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier.

fra ca. 4 år
udkommer d. 8. september

Walt Disney Klassikere – Mads og Mikkel

Af Disney
Bearbejdet af Christian Bach

Ræveungen Mikkel og hundehvalpen Mads er måske et umage par, men de bliver gode venner den første gang, de mødes, og de leger sammen hver dag. Men en dag tager Mads afsted med sin herre, fordi han skal lære at være jagthund. Et år senere kommer han tilbage, og han har læst at fange alle slags dyr – også ræve.

fra ca. 4 år
udkommer d. 8. september

Nye seriebøger


Hundemand (7) – Hvem triller boldene for?

Af Dav Pilkey
På dansk ved Kim Langer

Så er bind 7 her (endelig!) med ENORME udfordringer for vores helte!
Hundemand skal opdrages! Alt for meget går galt, når Hundemand bliver fristet af egern, bolde eller andre sjove ting, så det skal der sættes en stopper for! Men det er ENORMT svært at opføre sig pænt.

fra ca. 6 år
udkommer d. 8. september

Ny tween og teen fiction


Tæl til ti

Ny udgave i hardcover

Af Stine Haynes

Da Trishas storesøster dør i en trafikulykke, går verden i stå. Trishas redning bliver en seddel, hun finder på søsterens værelse, en top 10 over ting, som søsteren hader. Eller hadede.
Trisha beslutter at undersøge listen punkt for punkt og på den måde lære sin søster bedre at kende. Men kan man lære nogen at kende efter deres død? Og vil det hjælpe Trisha med selv at vende tilbage tl livet og en ny hverdag?

fra ca. 10 år
udkommer d. 15. september

High School Musical – den samlede udgave

Af Disney og N.B. Grace
På dansk ved Anne-Maria Sigbrand og Christian Bach

Fænomenet High School Musical er tilbage, når den helt nye serie får premiere på Disney+ til september. Med denne samlede udgave af bøgerne til de tre oprindelige film, kan læseren få forsmag på universet – og derfor være helt klar til den nye serie.

fra ca. 10 år
udkommer d. 1. september

Ny billednovelle til unge


Anderledes med drenge

Af Patrick Ness og Tea Bendix
På dansk ved Glenn Ringtved

En fortælling om at finde sig selv og sin seksualitet.
De fire barndomsvenner, Ant, Charlie, Jack og Freddie, var engang uadskillelige. Nu er de på vej til at blive voksne, og intet er længere så simpelt, som det var, da de var børn.

fra ca. 13 år
udkommer d. 10. september

Læs et udvidet uddrag


Ny young adult fiction


Folk of the Air (3) – Dronningen af intet

Af Holly Black
På dansk ved Randi Bjerre Høring

3. og sidste bind i trilogien af fantasygenrens eminente fortæller Holly Black. Klassisk fantasy, hvor magt og begær kolliderer i en historie om menneskepigen Jude, der er en udstødt, men tålt, outsider i elvernes land.

fra ca. 14 år
udkommer d. 1. september

Nye non-fiktion


Lonely Planet – Mit store dyreatlas

Af Anne Rooney
Illustreret af Lucy Rose
På dansk ved Annette Lerche Trolle

Masser af illustrationer, imponerende fotos og tekster med fakta, der fortæller om dyrenes liv, levesteder og adfærd. Farverige kort viser dyrenes levesteder. Kortene kan foldes ud, så man kan udforske hver dyreart i detaljer.

fra ca. 7 år
udkommer d. 30. september

Minecraft Dungeons

Af Mojang
På dansk ved Iben Falden

Den ultimative guide til action-eventyrspillet Minecraft Dungeons. Bogen er fyldt med tips og viden direkte fra eksperterne på Mojang.

fra ca. 8 år
udkommer d. 1. september

Nye papbøger


Modsætninger, tal, former, farver og mig!

Af Ingela P. Arrhenius

Lær om modsætninger, former, tal og farver i denne skønne papbog. Hvert opslag gemmer på flapper og pop op-effekter, så der er masser at gå på opdagelse i for små hænder.

fra ca. 3 år
udkommer d. 1. september

Mumitroldens tittebøh-bog

Frit efter Tove Jansson

Leg ’tittebøh’ med Mumitrolden og alle hans venner. Løft de store flapper, og find du af, hvem der gemmer sig på hver side. Sidst i bogen er der en lille overraskelse.

fra ca. 12 måneder
udkommer d. 1. september

Min store billedordbog om dyr

På dansk ved Lotte Kjeldskouv

En stor og flot billedordbog med mere end 200 flotte fotos og illustrationer, der gør bogen velegnet til små børn fra ca. 2 år, men også til de lidt ældre børn, der kan gå på opdagelse i de mange små og større flapper og svare på spørgsmål undervejs.

fra ca. 2 år
udkommer d. 29. september

Har du set?