Nyheder i april

Nye bøger i april 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Nye billedbøger


Donna finder hjem

Af Merete Pryds Helle og Charlotte Pardi

En hjertevarm billedbog om at finde hjem.
Mød Donna – verdens dejligste hundehvalp! Donna bor trygt og godt med sin mor og sine søskende, og alt ånder fred og idyl. Men en for en forsvinder Donnas søskende! Hvor rejser de hen? Og hvad venter udenfor? Donna går ud i sneen …

fra ca. 3 år
15. april

Læs et udvidet uddrag


Hvor er Brillesmølf?

Af Peyo
På dansk ved Iben Falden

Det myldrer med smølfer i denne sjove søg og find-bog med alle de klassiske smølfefigurer. På hvert opslag skal man finde Brillesmølf, der gemmer sig godt blandt alle de andre smølfer. Undervejs er der andre sjove opgaver at give sig i kast med, så der er masser af underholdning for hele familien.

fra ca. 3 år
15. april

Nye højtlæsningsbøger


Peter Plys og Tigerdyret – og fem andre historier fra Hundredemeterskoven

Af Disney

I årtier var bøgerne fra Anders Ands Bogklub en fast del af mange hjem i Danmark, og næsten alle forældre har deres egen yndlingshistorie.
I denne flotte højtlæsningsbog har vi samlet seks af de bedste historier om Peter Plys og alle vennerne i Hundredemeterskoven, så forældre kan genopleve magien fra dengang og give den videre til deres egne børn.

fra ca. 3 år
20. april

Nye seriebøger


Geminiforbandelsen (1)

Af Kim Ace

Første bind i en ny spændende og sjov dansk fantasytrilogi.
Rasmus er en nørdet og splejset dreng, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Det ændrer sig den dag, hvor den seje Xander flytter ind ved siden af og begynder i Rasmus’ klasse.
Samtidig begynder der at ske nogle meget mystiske ting. Et gigantisk kattelignende monster begynder at følge efter de to drenge, og en nat, da drengene er på lejrtur, går monsteret til angreb på de to ude i en skov.
Drengene flygter, men under flugten er det, som om de bliver suget igennem tid og sted, og pludselig befinder de sig i en helt anden verden.

fra ca. 8 år
13. april

Læs et udvidet uddrag


Selma (5) – Tror du ikke på mig?

Af Puk Krogsøe

Selma elsker at være sammen med Hjalte – og hun kan ikke få nok af ham, efter at de er blevet kærester.
Men Hjalte har så travlt med sine venner, og pludselig synes Selma, at Hjalte smiler så underligt til Maja. Selma gør sig umage for at få Hjalte til kun at synes om hende. Men i sin iver for at redde sit forhold til sin kæreste, glemmer Selma helt, at hun også har nogle veninder, der faktisk synes, at hun er ved at blive lidt kærestekedelig.

fra ca. 10 år
20. april

Ny non-fiktion


Den store bog om bier

Af Wojciech Grajkowski og Piotr Socha (ill.)
På dansk ved Annette Lerche Trolle

Opdag biernes eventyrlige verden i denne smukt illustrerede bog for børn og voksne.
Bogen gennemgår biernes historie fra dinosaurernes tidsalder til deres nuværende situation og undersøger undervejs den rolle, honningbien har spillet i vores økosystem gennem tiden. De smukke illustrationer viser alt fra biens anatomi til det nødvendige udstyr til honningfremstilling og åbner læserens øjne for dette tilsyneladende lille, men ekstremt vigtige hjørne af dyreriget.

fra ca. 7 år
13. april

Den store bog om træer

Af Wojciech Grajkowski og Piotr Socha (ill.)
På dansk ved Annette Lerche Trolle

Opdag træernes eventyrlige verden i denne smukt illustrerede bog for børn og voksne. Find ud af, hvordan et træ vokser, hvilke dyr der lever i det, hvor stort det største træ er, hvor gammelt et træ kan blive, og hvilke træer der findes rundt om i verden. Bogen gennemgår, hvilken rolle træer spiller i forskellige kulturer og religioner og i historien. Mød geniale trækonstruktioner, spektakulære træhuse og flotte træbåde. De farverige illustrationer og den lettilgængelige og humoristiske tekst giver oplevelser til mange timer for hele familien.
Gennemillustreret og i stort format.

fra ca. 7 år
13. april

Ny young adult fiktion


Bjørnen

af Tina Sakura og Signe Kjær (ill.)

En stærk og sanselig historie om at mærke sine grænser og tage sin kraft tilbage.
Carli er lige begyndt i gymnasiet, da hun og en håndfuld andre nye bliver inviteret til puttemiddag hos nogle drenge fra 3.g. Hun er særligt udvalgt blandt mange piger, og Carli glæder sig. Men det bliver en aften, som ødelægger noget inden i hende, og kun naturen og Carlis egne urkrafter kan få sårene til at heles igen. Bjørnen vågner.

13. april

Læs et udvidet uddrag


Vores skjulte evner

af Caroline O’Donoghue
På dansk ved Astrid Heise-Fjeldgren

Maeve er et udskud, som ingen venner har. Men en dag finder hun en pakke tarotkort i et skab på skolen, som hun på mystisk vis har et talent for at kunne aflæse. Pludselig vil alle på skolen have forudsagt deres fremtid af Maeve.
Hendes popularitet begynder at stige, lige indtil hun ser noget foruroligende i klassekammeraten Lilys kort – og dagen efter forsvinder Lily sporløst. Politiet er bar bund, og Maeve må bruge kortene til at finde spor. Det bliver begyndelsen på en farefuld og indviklet efterforskning.

29. april

Læs et udvidet uddrag


Har du set?