Sallys far flytter til Carlsen

Sallys far flytter til Forlaget Carlsen

Billedbøgerne om Sallys far af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen har længe været et hit på de danske biblioteker og hos boghandlerne. Bøgerne flytter nu til Forlaget Carlsen.

“Jeg har længe haft et stort ønske om at føje bøgerne om Sallys far til Carlsen-familien,” fortæller Carlsens forlagschef, Christian Bach. “Det er billedbøger, som er fyldt med humor for både voksne og børn. Man kan ikke undgå at holde af Sallys far – men man kan heller ikke lade være med føle alt det, som Sally også føler, når han er pinlig, når han fortæller løgnhistorier, når han bander (…ad helvede til) og alt det andet, som han – og så mange af os andre – kommer til. Det er ikke underligt, at billedbøgerne allerede er blevet et stort hit! Nu glæder vi os til at gøre den til et endnu større hit – både herhjemme og i udlandet.”

Den første bog om Sallys far udkom i 2015, og siden er det indtil videre blevet til yderligere fire bøger. Til juni udkommer den sjette bog – og altså den første på Forlaget Carlsen. Her har Sallys far fået nok af børn, der bruger for lang tid foran en skærm, og bebuder derfor en ordentlig dosis frisk luft og en telttur.

Bøgernes nye redaktør på Carlsen, Louise Bylov, er også begejstret for tilføjelsen til porteføljen: “Det særlige ved Sallys far-bøgerne er, at de er sjove for både voksne og børn. Så her behøver forældrene ikke sukke opgivende, når ungerne beder om at få læst den samme bog op igen og igen. Alle er underholdt gang på gang. Karaktererne har charme og dybde, og tematikkerne rammer det familieliv, mange danskere lever i dag, spot on,” fortæller hun.

“Vi er helt fjantede af glæde over at komme i stald hos Carlsen, hvor vi er blevet taget imod med åbne arme, stort engagement og masser af kage. Det bliver spændende at se, hvor vidt Sallys far kan drive det hos Danmarks største børne- og ungdomsforlag,” fortæller Thomas Brunstrøm, som er forfatteren bag bøgerne.

De tidligere bøger overgår til Forlaget Carlsen i takt med, at de bliver udsolgt hos det tidligere forlag, Turbine. Og makkerparret bag har også bebudet en julebog om Sallys far senere på året.

Thomas Brunstrøm er forfatter, freelancejournalist og filmanmelder. Thorbjørn Christoffersen er udover illustrator også filminstruktør og animator og står bl.a. bag karakterdesignet i filmen “Ternet Ninja”.

Har du set?