Nyheder i september

En oversigt over nye bøger i september 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Ny børnebibel


Barnets bibel – bøgernes bog for børn

Af Kim Fupz Aakeson og Signe Kjær

Barnets Bibel gendigter Kim Fupz Aakeson 60 af de allervigtigste bibelhistorier fra Det Gamle og Det Nye Testamente og giver os dermed en børnebibel, som både børn og voksne kan nyde. For Fupz skriver som en drøm, og Biblen er fuld af fantastiske historier, som vi alle fortjener at høre.

fra ca. 4 år

Læs udvidet uddrag


Ny sangbog


Carlsens store sangbog

Illustreret af Lea Letén

Sang skaber fællesskab, nærvær og glæde, både hos store og små! I Carlsens store sangbog finder du fagtesange, godnatsange, julesange, gamle sange og nye sange, så generationer bindes sammen – 100 børnesange med noder og becifringer. Værsgo’ og syng!

fra ca. 12 mdr.

Ny non-fiktion


Ti vilde fortællinger fra danmarkshistorien

Af Asser Amdisen
Illustreret af Sissan Richardt

Willemoesgade findes både i København, Aarhus, Esbjerg, Assens, Marstal og Aalborg. Men hvem var det nu lige, Willemoes var?
Søhelten Peter Willemoes er blot en af de farvestrålende personligheder – sammen med bl.a. Valdemar Sejr, Niels Ebbesen og Tordenskjold – som Asser Amdisen fortæller om i sin første børnebog. Med ti episoder fra Danmarks historie gør han læseren klogere på vores dramatiske og underholdende fortid.

fra ca. 10 år

Læs et udvidet uddrag


Nede i jorden – nede i vandet

Af Aleksandra og Daniel Mizielins
På dansk ved Annette Lerche Trolle

En stor faktabog for både børn og voksne om alle de spændende ting, der gemmer sig langt nede i jorden og nede i vandet.

fra ca. 6 år

Læs et udvidet uddrag


Ny billedbog


Søren Skrots nye venner

Skrevet og illustreret af Jan Lööf
På dansk ved Camilla Schierbeck

Søren Skrot er tilbage i ny billedbog af Jan Lööf. Søren Skrot vil gerne opfinde ting. Sidde lidt for sig selv og tænke. Men sådan skal det ikke være, for der er flyttet nye gæster ind, og de roder og larmer til den store guldmedalje. Det går naturligvis ikke, så Søren Skrot lægger en plan …

fra ca. 3 år

Læs et udvidet uddrag


Nye seriebøger


De 5 – Mystisk efterårsferie

Af Enid Blyton
Illustreret af Jamie Littler
På dansk ved Anne Lund Gillesberg

Første bog i en ny serie med korte, gennemillustrerede historier af Enid Blyton om børnelitteraturens mest berømte detektivgruppe.
Da hunden Tim spotter nogle mistænkelige personer på et tog med en mystisk pakke, sætter De 5 sig for at finde ud af, hvem de er, og hvorfor de befinder sig på toget. Kan børnene løse mysteriet?

fra ca. 6 år

Læs et udvidet uddrag


De 5 – Gode, gamle Tim

Af Enid Blyton
Illustreret af Jamie Littler
På dansk ved Anne Lund Gillesberg

Da De 5 ser en dreng blive kidnappet, beslutter de sig for at finde ham. Men hvor har kidnapperne gemt drengen? De 5 kommer på en farlig mission, men heldigvis har de hunden Tim.

fra ca. 6 år

De 5 – Georgs hår er for langt

Af Enid Blyton
Illustreret af Jamie Littler
På dansk ved Anne Lund Gillesberg

Femte og sidste bind i serien om Aira, som kan fremmane is. Det er lykkedes Aira at befri sit folk, og nu er de på flugt hjem mod Kva. Men Fyrst Frigors soldater er lige i hælene på dem, Georg vil klippe sig lange hår og går på jagt efter en saks, hun kan låne, men uheldigvis løber hun ind i nogle farlige indbrudstyve. Julian, Dick og Anne er travlt optaget af at spise is og opdager slet ikke, at Georg er i fare. Hvad sker der nu …?

fra ca. 6 år

Ny teen-roman


Vi snakker ikke om Jonathan

Af Katrine Skovgaard

Tween-roman om to piger, der forelsker sig i den samme dreng.
Ragna og Olivia er meget forskellige. Olivia er romantiker, og Ragna er mere praktisk, men det skal ikke forhindre dem i at blive venner, selvom de er uenige om så mange ting. Indtil Jonathan starter i klassen, for de kan godt blive enige om, at det var på tide, at der startede en sød dreng i klassen. Og han er også pæn og skøn og ret dejlig. Faktisk er de ret vilde med ham, begge to, og det er hårdt for deres nye venskab. Derfor indgår de en aftale om, at de ikke må snakke med Jonathan. Men kan man overhovedet bremse sine egne følelser? Og hvad er egentlig vigtigst? Veninder eller kærester?

fra ca. 10 år

Læs et udvidet uddrag


Ny young adult fiktion


Vi er uundgåelige

af Gayle Forman
På dansk ved Charlotte A.E. Glahn

Indtil videre har det uundgåelige ikke virket særlig godt for Aaron Stein. Hans venner er alle flyttet væk fra den lille by i bjergene for at gå på college, imens han er efterladt for at passe en dårligt kørende boghandel sammen med sin far, Ira. Han har brug for en dosis af den gode slags uundgåelighed.
Og så møder han Hannah. Utrolige Hannah – magisk, musikalsk, modig og klog. Er hun mon svaret på hans problemer? Og er deres møde, deres forhold, måske det uundgåelige, som Aaron har gået og ventet på?
En hjerteskærende og varm fortælling om at finde sig selv og der, hvor man hører til af bestsellerforfatteren Gayle Forman.

Læs et udvidet uddrag


Sex Education – Roadtrip

af Katy Birschall
På dansk ved Randi Bjerre Høfring

En YA-roman med karaktererne fra den populære Netflix-serie.
Maeve er ikke specielt overrasket over, at hendes bror Sean igen er havnet i problemer. Men hun er den eneste, han har, så hun må tage afsted for at hjælpe ham. Eller i det mindste finde et lift for at nå frem …
Otis, Eric og Aimee insisterer på, at de kan hjælpe – og pludselig bliver Maeves ensomme redningsaktion forvandlet til sommerens roadtrip.

Læs et udvidet uddrag


King of Scars (2) – Når ulve hersker

af Leigh Bardugo
På dansk ved Elisabeth Kiertzner

Andet og sidste bind i serien King of Scars, der igen er en brik i det fantastiske Grishaverse, som danner ramme om flere af Leigh Bardugos enestående fantasyfortællinger – og som også er udgangspunktet for Netflix-serien Shadow & Bone.


Har du set?