Nyheder i marts

Nye bøger i marts 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Nye billedbøger


Ringo må ikke få firkantede øjne

Ringo må ikke få firkantede øjne

Af Martin Sommer

Ringo er træt af at høre sin far sige igen og igen, at han får firkantede øjne at se på en skærm dagen lang, og da han spørger sin far, hvad han SÅ skal lave, hvis ikke han skal kede sig ihjel, vælter det ud af faren med gode ideer.
En sjov historie om et evigt aktuelt emne, der nok har givet et par grå hår her og der, men som med sikkerhed vil få smilet frem hos både børn og voksne.

fra ca. 5 år
9. marts

Læs et udvidet uddrag


Hvis du skal en tur i skoven

Af Rachel Piercey
Illustreret af Freya Hartas
På dansk ved Camilla Schierbeck

Et søg og find-eventyr i naturens vidunderlige verden.
Tag med i skoven, og oplev årets gang på magisk vis. Bogen er fortalt på rim og smukt illustreret med et hav af detaljer at gå på opdagelse i. På hvert opslag er der ting, barnet skal finde. Og bagerst i bogen er der fakta om naturen.

fra ca. 3 år
1. marts

Læs et udvidet uddrag


Alberte i børnehave (5) – Jeg er bange!

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Jan Solheim

De skal fejre halloween i børnehaven, og alle synes, at det er sjovt. Eller næsten alle, for Alberte bliver bange ved tanken om spøgelser og store edderkopper. Faktisk bliver hun så bange, at hun ikke vil med til den dumme fest. Alberte i børnehave er en serie bøger for børn om gode dage og mindre gode dage i børnhaven.

fra ca. 3 år
23. marts

Nye højtlæsningsbøger


Kampklar

Af Geeti Amiri, Sanne Cigale Benmouyal, Trine Bundsgaard, Ane Cortzen, Marianne Iben Hansen, Silja Okking, Ida Rud, Sophie Souid, Stine Spedsbjerg og Sanne Søndergaard
Illustreret af Anne Hoberg

Godnathistorier, der får børn til at drømme stort!
Piger skal være yndige og dygtige. Piger skal være vilde og blodige. Piger skal være sjove og gakkede. Piger skal være lige præcis, som de er!
Og det er missionen med Kampklar, som er ni historier om vilde, opfindsomme, modige, ja alle slags piger. Læs for eksempel om Freja, der udnævner sig selv til superhelt. Eller Alma, der bygger en rumraket.

fra ca. 6 år
8. marts

Fem minutter i godnat – Rasmus Klump

Frit efter Carla og Vilhelm Hansen

I denne højtlæsningsbog får du 12 klassiske historier med Rasmus Klump og alle hans venner. Mød Pingo, Skæg, Mille, Pelle, Gøjen og Pildskadden og en masse andre karakterer fra Rasmus Klumps vidunderlige og legende univers.

fra ca. 4 år
30. marts

Fem minutter i godnat – Fortællinger fra Andeby

Af Disney
På dansk ved Heidi F. Hansen og Tine S. Norbøll

I denne højtlæsningsbog får du tolv herlige historier fyldt med skønne illustrationer med et stort udvalg af de herlige figurer fra Andeby. Mød både Anders And, Mickey, Minnie, Pluto, Andersine og Fedtmule.

fra ca. 4 år
30. marts

Ny non-fiktion


Verdens 100 mest truede dyr

Af Sebastian Klein

Sebastian Klein fortæller om de 100 dyr i verden, som er allermest truet. Men han fortæller også om projekter, der  hjælper dyrene, og bagerst i bogen kommer han med råd til, hvad du selv kan gøre for dyrs levesteder. Den vigtigste bog, Sebastian nogensinde har skrevet – siger han selv.
Al indtjening fra bogen går til WWF Verdensnaturfondens arbejde med at opkøbe levesteder.

fra ca. 6 år
4. marts

Læs et udvidet uddrag


Hvad fanden er et bandeord?

Af Thomas Brunstrøm
Illustreret af Bjørn Nørbo Andersen

Thomas Brunstrøm, forfatteren til de populære bøger om Sallys far, har skrevet en hylende morsom bog om alle de grimmeste, grummeste og slemmeste ord , man kan forestille sig.
Her er alt, man skal vide om bandeord, skældsord og forbudte tegn. Læs blandt andet om bandeordenes historie, de mest brugte bandeord og udtryk og bandeord i andre lande.

fra ca. 7 år
23. marts

Læs et udvidet uddrag


Kender du Barack Obama?

Af Christian Mohr Boisen
Illustreret af Rasmus Juul

Kender du? er en underholdende ny serie af biografier om nogle af de meste spændende og interessante personer i verden.
I denne bog får du den spændende historie om, hvordan USA’s første sorte præsident Barack Obama voksede op, hvad han tror på og drømmer om, og hvordan han fik positionen som verdens mest magtfulde mand.

fra ca. 8 år
16. marts

Læs et udvidet uddrag


Kender du J.K. Rowling?

Af Christian Mohr Boisen
Illustreret af Rasmus Juul

I denne bog får du den spændende historie om, hvordan forfatteren til Harry Potter-bøgerne J.K. Rowling voksede op, hvad der inspirerede hende til at skrive og om succesen, som fulgte med den mest populære børnebogsserie i nyere tid. Bogen er fuld af fotos, faktabokse og fun facts.

fra ca. 8 år
16. marts

Læs et udvidet uddrag


Den fantastiske bog om farlige dyr

Af Tom Jackson
Illustreret af Val Walerczuk
På dansk ved Annette Lerche Trolle

Denne smukt illustrerede bog introducerer en lang række livsfarlige dyr – fra nogle af verdens største og mest voldsomme dyr som isbjørnen og nilkrokodillen til den sarte og spinkle havhveps, hvis nældegift kan dræbe et bytte på et øjeblik og et menneske på ganske få minutter. Sammen med de imponerende nærbilleder er bogen fyldt med spændende og skræmmende oplysninger om, hvorfor man ikke skal nærme sig de dødsensfarlige dyr.

fra ca. 6 år
30. marts

Den fantastiske bog om insekter og edderkopper

Af Barbara Taylor
Illustreret af Val Walerczuk
På dansk ved Annette Lerche Trolle

Denne smukt illustrerede bog introducerer nogle af verdens særeste og mest vidunderlige skabninger, fra den skinnende blå morpho-sommerfugl til den gigantiske goliatbille. Mød en fårekylling med ører på knæene, en bille, der æder elefantlort, og en loppe, der kunne vinde OL i højdespring. Sammen med alle nærbillederne indeholder bogen masser af fakta og fascinerende viden, så du finder ud af, hvilket insekt, der lyser i mørke, hvorfor honningbien danser, og hvordan en stor rovedderkop kan gå på vandet.

fra ca. 6 år
30. marts

Nye seriebøger


Amari (1) – Amari og Nattens Brødre

Af B.B. Alston
På dansk ved Elisabeth Kiertzner

Et spændende, magisk eventyr, der med garanti vil fange læseren. Første bind i en planlagt trilogi.
Amari bor alene med sin mor og sin bror i et fattigt område af byen. De kæmper for at få tingene til at hænge sammen. Da Amaris bror forsvinder, tror alle automatisk, at det er, fordi han nok er havnet i uheldigt selskab. Men Amari ved, at hendes brors hemmeligheder ikke havde noget med bander eller stoffer at gøre. Der stikker mere under end det. Og da hun i sit desperate forsøg på at finde frem til sandheden om sin bror falder over en invitation til en optagelsesprøve på en mystisk skole, besutter hun sig for at følge sporet og finder snart ud af, at intet i verden er, som vi går og tror.

fra ca. 12 år
23. marts

Læs et udvidet uddrag


Hundemand (8) – Plop 22

Af Dav Pilkey
På dansk ved Kim Langer

Tv-værten fra børneprogrammet Den Fair Fe bliver fyret, da hendes temperament ikke er ‘egnet for børn’. Hun er godt sur over beslutningen og vil tage hævn. Men hvordan? Helt tilfældigt møder hun 22 onde haletudser, der kan hjælpe hende med at udføre sine onde planer, og endnu en gang må det gode kæmpe mod det onde om verdensherredømmet (og lidt god opdragelse), da Hundemand og Lille Pjevs får færten af Den Fair Fes lumske planer.

fra ca. 6 år
4. marts

K for Klara (22) – Du er god nok!

Af Line Kyed Knudsen
Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Klara elsker at tegne, og alle i hendes klasse synes, at hun er rigtig dygtig til det. Da hun bliver tilmeldt et tegnekursus i ferien, glæder hun sig til at kunne tegne hele tiden! Men det viser sig, at alle de andre på kurset er vildt gode til at tegne. Og hver gang de får en opgave for, synes Klara ikke, at hun er lige så dygtig som de andre. Faktisk bliver hun trist og ked af det, og pludselig er hendes glæde ved tegning ikke så stor længere.

fra ca. 6 år
2. marts

Ny lyrik for unge og voksne


Bjerget vi bestiger / The Hill We Climb

af Amanda Gorman
På dansk ved Naiha Khiljee

Amanda Gorman stjal scenen og alles hjerter, da hun optrådte med sit digt ’The Hill We Climb’ ved den amerikanske præsident Joe Bidens indsættelsesceremoni. Det var dette digt, som stod tilbage efter ceremonien. Efterfølgende talte alle om den spinkle, unge kvinde, som med sin optræden tændte lys i en meget mørk vinter. Amanda Gormans digt vil gå over i historien, fordi det viste hele verden, hvad det er, poesien kan – nemlig at samle os, at løfte os og give os et nyt syn på verden, når vi allermest trænger til det.
I denne udgave findes både den engelske originaltekst og Naiha Khiljees danske oversættelse og et forord af Oprah Winfrey.

31. marts

Har du set?