Nyheder i august

En oversigt over nye bøger i august 2021 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Nye papbøger


Pegebogen

Af HuskMitNavn

En sjov og flot papbog, hvor barnet kan pege og lege med billederne. Hver side har en prik, som man kan føle på, og når barnet sætter sin finger på prikken, bliver fingeren en del af billedet.

fra ca. 2 år

Bamse Bjørns store bog om ord

Af Benji Davies
På dansk ved Gitte Ladefoged

Med masser af sjove flapper og farverige illustrationer bliver det en leg for de allermindste at lære nye ord og begreber.
Tag med Bamse Bjørn på opdagelse i ordenes verden, og besøg byggepladsen, zoologisk have, hospitalet og mange andre spændende steder, der byder på små genkendelige eventyr.

fra ca. 12 mdr.

Nye billedbøger


Noah og Alberte og en meget farlig ferie

Af Tomas Lagermand Lundme og Charlotte Pardi (ill.)

Noah er på en rigtig dum ferie. Synes han selv. Far og Janus synes, der er rigtig dejligt i de svenske skove. De går hele tiden og smiler og kysser. Noah synes, det er kedeligt at være i en skov. Han gider heller ikke lege med den pige, som bor inde ved siden af. Alberte er nemlig seks år, og han er trods alt snart syv. Men så en dag bliver Noah væk, og nu er ferien ikke bare dum. Den er meget farlig. Og så er Alberte måske meget god at have i nærheden.
En sjov, sød og lidt farlig billedbog.

fra ca. 2 år

Farvel, Olde

Af Ina Victoria Haller og Lea Letén (ill.)

Farvel, olde gennemgår mange af de temaer, der knytter sig til døden, fra sorg til praktiske foranstaltninger. Ud over historien om My og hendes familie indeholder bogen også forslag til samtaleemner og forklaringer for at gøre alt det abstrakte og svære lidt lettere at tale om og håndtere.

fra ca. 4 år

Skatteøen – med Anders og Mickey

Af Disney
På dansk ved Maria Roslev

Tag med på eventyr, når børnenes favoritter Anders And, Mickey Mouse og deres venner fra Andeby, optræder i nogle af alletiders største litterære klassikere.
Jim Duckins (Anders) driver en kro sammen med sin mor tæt ved havet. En dag får de besøg af en besynderlig sømand, der kalder sig kaptajn. Han elsker te, men er bange for en grum pirat med træben. En dag forsvinder kaptajnen fra kroen og efterlader sig en kiste og et skattekort. Det bliver begyndelsen på Jim Duckins’ store skattejagt!

fra ca. 5 år

Dracula – med Anders og Mickey

Af Disney
På dansk ved Alexander Grevy

Da Jonathan Micker (Mickey) rejser til Peberlanien for at hjælpe den gådefulde grev Dracula med at købe nogle ejendomme i England, får han sig en grum overraskelse – Dracula er nemlig en vampyr! Og ikke nok med det, så er han også helt besat af røde peberfrugter. Og da Jonathan nægter at spise den ækle, røde suppe, han får serveret, bliver han låst inde på slottet.
Kort efter begiver Dracula sig afsted mod England. Hvem ved, hvilke skumler planer, han pønser på? Og mon Jonathan kan nå hjem i tide til at advare sine venner?

fra ca. 5 år

Nye højtlæsningsbøger


En bjørn ved navn Paddington

Af Michael Bond
Illustreret af Peggy Fortnum
På dansk ved Lene Ewald Hesel

Bjørnen Paddington er en af de allermest populære karakterer i den internationale børnelitteratur, og i denne flotte udgave er de første otte historier samlet. En smuk og klassisk højtlæsningsbog i ny-oversættelse ved Lene Ewald Hesel.

fra ca. 4 år

Nye seriebøger


To på ti (1) – En monstervild idé

Af Thomas Brunstrøm og Sophie Souid
Illustreret af Kim Dalsgaard

Tvillingerne Hans og Grete (nej, ikke dem fra eventyret) skal være alene hjemme, mens deres forældre er på ferie. De skal se masser af Netflix og være på YouTube, købe pizzaer og gøre præcis, hvad de har lyst til. Eller det tror de i hvert fald, men så rammer sandheden dem: De får en lang liste med pligter, deres mærkelige bedstefar kommer for at passe dem, forældrene har fyldt køleskabet med MEGET sund mad og værst af alt: Der er slukket for internettet! Hans og Grete er nødt til at lægge en plan, som kan redde ugen. En plan, som involverer naboens wi-fi, alle deres lommepenge og en robot. Men intet går som planlagt. Slet intet.

TO PÅ TI er en sjov og vanvittig serie af Thomas Brunstrøm (Sallys far) og Sophie Souid (Alf & Bjørn redder verden). Serien er gennemillustreret i farver af Kim Dalsgaard.

fra ca. 7 år

To på ti (2) – En blodig weekend

Af Thomas Brunstrøm og Sophie Souid
Illustreret af Kim Dalsgaard

Hans og Grete skal lave en meget vigtig præsentation i skolen. Hvis de klarer det godt, får de en belønning af deres forældre – forhåbentlig en hund! Men de er bagud med opgaven, og midt i det hele ringer bedstefar. Han har et stort problem. Han har nemlig fået en vampyr på halsen, og han har brug for Hans og Gretes hjælp.

fra ca. 7 år

Mogens og Mahdi (3) – Seriøst!!!

Af Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi (ill.)

Prisbelønnet og anmelderrost tegneserie om to gode venner. Og denne gang er hormonerne begyndt at rulle, og det er ikke altid let at forstå, hvad der sker, når Asta er i nærheden. Kan venskabet holde til både klassefester, luciaoptog og overnatning med gyserfilm?
Fupz og Bregnhøi har skabt en spruttende cocktail af humor og drengestreger, hvor humor, sødme og livets alvor knyttes sammen på den mest originale og hylemorsomme måde.

fra ca. 9 år

Katte-Knægtens Tegneklub (1)

Af Dav Pilkey
På dansk ved Kim Langer

Alle elsker Lille Pjevs fra Hundemand-serien, og nu har han fået sin helt egen serie: Katte-Knægtens Tegneklub, hvor han får lov til at lære sine mange fans, hvordan man laver tegneserier, så ALLE kan være med.
Lille Pjevs, eller rettere Katte-Knægten, har naturligvis selskab af sine venner, der hjælper dig med at tegne og fortælle de skønneste, skøreste og vildeste historier. Og ikke nok med det, så får læseren også en skøn historie med oveni, om en klasse af haletudser, der hver især har meget forskellige måder at lave tegneserier på.

fra ca. 6 år

Ny non-fiktion


De 100 sejeste mennesker i verden

Af Jacob Riising

Der findes mennesker, som har gjort verden til et bedre sted. Gotfred Kirk Christiansen opfandt Lego. Nelson Mandela sad i fængsel i 27 år og ikke ville ud, før de sortes rettigheder i Afrika var ændret. Og Greta Thunberg, som fik børn over hele verden til at pække fra skole i kampen for miljøet. 
I denne bog fortæller Jacob Riising om 100 mennesker, der har været med til at gøre verden til et bedre sted. Alle historier bliver fortalt med humor, så gør dig klar til at grine, imens du bliver klogere på den verden, du er en del af.

fra ca. 6 år

Ny young adult fiktion


Blackout

af Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk og Nicola Yoon
På dansk ved Elisabeth Kiertzner, Dorthe Hjort Jensen, Betty Frank Simonsen, Astrid Heise-Fjeldgren og Christian Bach

En hedebølge forårsager en strømafbrydelse, der efterlader New York City i mørke. Og imens byen bliver kastet ud i kaos, opstår en hel ny form for elektricitet …
Når lyset går ud, afslører mennesker deres hemmeligheder. Kærligheden blomstrer, venskaber forandres og nye muligheder opstår.

Seks anmelderroste og prisvindende amerikanske forfatterstjerner hylder den uforglemmelige magi, man kan finde i en ulidelig varm stjernenat i storbyen.


Har du set?