Nye bogudgivelser i maj

nye bøger, maj udgivelser

Her finder du en oversigt over nogle af de mange nye udgivelser i maj 2022 fra Forlaget Carlsen og CarlsenPuls.

Vil du have flere nyheder relateret til vores nye udgivelser direkte i din indbakke? Tilmed dig vores nyhedsbre —  du kan altid afmelde dig igen.

Nye billedbøger


Lyse nætter

Af Alberte Winding
Illustreret af Charlotte Pardi

Alberte Windings sang ’Lyse nætter‘ er en af de mest elskede danske sange overhovedet. Charlotte Pardi har fortolket Albertes smukke tekst, og resultatet er en varm og dejlig billedbog til højtlæsning og hygge.

Det er næsten umuligt ikke at få en tåre i øjenkrogen, når man hører Alberte synge ’Lyse nætter’. Man fyldes af følelsen af varme og sommerlykke, og lige nedenunder det mærker man en melankolsk note. Den følelse har illustrator Charlotte Pardi sat billeder på, og det er blevet til en smuk billedbog om en bedstemor og hendes længsel efter barnebarnet.

 fra ca. 2 år


Eddie går alene hjem fra børnehave

Af Thomas Brunstrøm
Illustreret af Thorbjørn Christoffersen

Eddie keder sig lidt ovre i børnehaven og får lyst til at gå hjem. Far er der ikke lige til at hente ham, men det gør ikke noget. Eddie skal jo bare over en stor vej, med en bus, cykle lidt og så op på tredje sal. Intet problem.

 fra ca. 2 år


LÆS OGSÅ: Alberte-sangen Lyse nætter som børnebog. En varm og melankolsk fortælling om kærlighed på tværs af generationer


Nye seriebøger


Happy Camper (1) – Costa del nedtur

Af Inez Gailanes
Illustreret af Solveig Agerbak

Camping er for tabere. Det synes Joanna i hvert fald, men hendes mor er af en anden mening. Og helt galt går det, da stemningen mellem Joannas forældre er blevet så dårlig, at hendes far kører hjem. Det er så pinligt og surt og rædselsfuldt. Og da hendes mor fortæller, at hun og Joannas far skal skilles, bliver Joanna rasende. Hun er nødt til at finde på en historie, så det hele ikke er så pinligt og taberagtigt.

fra ca. 9 år


Happy Camper (2) – Kærlighed og andre katastrofer

Af Inez Gailanes
Illustreret af Solveig Agerbak

Kærlighed og andre katastrofer er andet bind i serien Happy Camper, der handler om Joanna, der pludselig bliver kastet ud i en skilsmisse og havner på en campingplads med sin mor, fordi de ikke har andre steder at bo. Men det er også en serie om at lytte og lære af andre omkring sig, for indimellem finder man ‘guld’ de mærkeligste steder og i de mærkeligste former.

fra ca. 9 år


Ny non-fiktion


Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger

Af Thomas Brunstrøm og Eske Willerslev
Illustreret af Rasmus Juul Pedersen

Eske Willerslev har rejst over hele verden for at undersøge DNA fra urmennesker, så vi kan blive klogere på, hvor vi stammer fra, hvordan de første mennesker så ud, og hvad de lavede. Han fortæller om, hvor og hvordan menneskearten opstod. Han punkterer myter som at vi stammer fra aberne og at neandertalere var primitive. Han fortæller om alien-agtige kranier, hunner med jernplader i hovedet, den frygtede og berygtede Djengis Khan, syge vikinger og om hvordan vi gik fra at være jægere til at blive bønder.

fra ca. 9 år

Har du set?