Velkommen i Carlsens lærerbibliotek

Frem til d. 1. september giver Forlaget Carlsen og CarlsenPuls i samarbejde med forlagenes forfattere og illustratorer gratis adgang for dansklærere i grundskolen til en række af de bøger, som vi mener er velegnede til danskfagets litteraturundervisning.

Hen over sommeren kan landets dansklærere helt gratis hente inspiration til det kommende skoleårs litteraturundervisning i danskfaget, når et nøje kurateret udvalg af Forlaget Carlsen og YA-imprintet CarlsenPuls’ bøger bliver stillet gratis til rådighed gennem UNI-login.

“Jeg kan huske, fra dengang jeg selv var dansklærer, at det indimellem kunne være svært at finde inspiration til ny litteratur til min undervisning,” fortæller forlagschef Christian Bach. “Det var mange muligheder for at finde selve undervisningsforløbet eller for at få idéer til værker, som jeg gerne ville bruge i mine dansktimer – men det var sværere at få adgang til selve værket. Selv om meget selvfølgelig er anderledes nu, hvor masser af bøger kan lånes digitalt enten på E-reolen eller via CFU’erne, så tænkte jeg alligevel, at det ville være en god håndsrækning til lærerne, som sikkert allerede er i fuld gang med årsplanlægningen til næste skoleår, at samle et katalog af nøje udvalgte titler, hvor de både kan finde undervisningsforløb og læse bogen ét sted.”

Både i den generelle udvikling af undervisningsforløb, som hele tiden frigives til gratis download på forlagets side med supplerende materiale, carlsenekstra.dk, og derfor også i udvælgelsen af de titler, der nu stilles gratis til rådighed i en begrænset periode, bliver der lagt stor vægt på værkets egnethed til danskundervisningen:

“Jeg har hele tiden sagt, at jeg personligt ville være garant for, at de bøger vi laver undervisningsforløb til, rent faktisk også er velegnede til litteraturundervisningen,” fortæller Christian Bach. “Man skal som lærer kunne føle sig sikker på, at vi ikke bare laver undervisningsforløb i håbet om, at et værk derfor inddrages i undervisningen. Det håber vi selvfølgelig, at vores udvalgte titler gør, men det går ikke, hvis der ikke reelt er danskfagligt indhold at arbejde med. Så holder lærerne jo op med at stole på os.”

Alle undervisningsforløb på carlsenekstra.dk er udarbejdet af erfarne lærere og læremiddelforfattere.

Der er fri adgang til titlerne i det nye Lærerbibliotek frem til d. 1. september. Nye titler tilføjes løbende.


Gå til Lærerbiblioteket