Undervisningsforløb til Carlsens billednoveller

Forløb til Carlsens billednoveller

CARLSENS BILLEDNOVELLER er illustrerede noveller til unge. Her kan du findes gratis undervisningsforløb til bøgerne.

Billednovellerne kombinerer novellen og den moderne billedbog, og er oplagte til litteraturundervisningen i udskolingens danskfag.
Her får du korte undervisningsforløb til Carlsens billednoveller. Alle forløb er udarbejdet af Lisa Gardum Andersen.

Hvordan kan du arbejde med billednovellerne?

Du kan vælge at arbejde med billednovellerne én ad gangen. Så kan du fx fordele et udvalg af billednovellerne på de forskellige klassetrin i et udskolingsforløb.

Du kan også vælge at lade eleverne arbejde med forskellige billednoveller på samme tid. I slutningen af forløbet kan de så præsentere deres arbejde for hinanden – og derved introducere billednovellen til resten af klassen.

En tredje mulighed er selvfølgelig at lave et fælles forløb med et udvalg af billednoveller, fx to eller tre. Her kan eleverne så perspektivere de forskellige værker til hinanden til sidst.

Download til alle forløb – uanset hvordan du organiserer forløbene

Billednovellerne har nogle fælles kendetegn, som det kan være nyttigt for eleverne at kende. Her kan du downloade en grafisk oversigt, som du kan udlevere til eleverne – eller vise på whiteboard:

I alle forløb til billednovellerne arbejder eleverne med en læseguide, som skal hjælpe dem til at struktere deres læsning og deres observationer at billednovellens særlige kendtegn. Den kan du downloade her:

Forløb til de enkelte billednoveller


Flere billednoveller på vej …