Tomas Lagermand Lundme

Tomas Lagermand Lundme

LITTERATURSALON. Mød Tomas Lagermand Lundme i samtale med læremiddelforfatter Trine May i denne litteratursalon fra november 2020.

Tomas Lagermand Lundme er kreativ som ganske få. Han debuterede i 1998 med romanen Forhud og har siden skrevet en lang række bøger for børn, unge og voksne.

Han har skrevet dramatik til teaterscenen og manuskripter til radioteater, dokudramaer, novellefilm og tv-serier. Han arbejder som billedkunstner og har været radiovært på Radio24syv. Og så har han siddet i en lang række bestyrelser og udvalg med det formål at give kunst og kunstnere de bedste betingelser. Han er med andre ord en mand med mange facetter. Hos Forlaget Carlsen er han dog først og fremmest forfatter. 

Hans billednovelle Kirsebærpigen handler om en ung piges første forelskelse, og i lektørudtalelsen blev det fremhævet at ”Tomas Lagermand Lundme skriver smerteligt og knugende”. Vi kunne ikke sige det bedre selv, og beskrivelsen passer også på romanen Om natten lyver jeg aldrig. Den handler om 17-årige Yosef der skjuler sin homoseksualitet for familien, og hver nat må snige sig ud for at være sig selv. Romanen er baseret på den aktuelle tv-serie af samme navn.

Glæd dig til en aften med fokus på at sætte ord på de sværeste følelser og om ikke at lade sig begrænse i sit udtryk.

Se litteratursalonen med Tomas Lagermand Lundme:

Har du set?