Kim Ace: “Jeg følte, jeg havde læst alle bøger i verden … eller, i hvert fald dem der lige var i min lokale boghandel.”

geminiforbandelsen, kim ace

Med Geminiforbandelsen (3) – En episk fortælling om kaos og kyssefester bringer Kim Ace trilogien til ende.


Geminiforbandelsen af Kim Ace en spændende og sjov fantasy-trilogi for læsere fra ca. 8 år. Her kan du komme tæt på forfatteren og bøgerne.


Hvad fik dig til at skrive Geminiforbandelsen?

Bogen var i høj grad noget jeg gik og brændte inde med. Ideen kom til mig de jeg var midt i at uddanne mig til musicalperformer for 17 år siden. Jeg følte, jeg havde læst alle bøger i verden … eller, i hvert fald dem der lige var i min lokale boghandel.

Så begyndte jeg at gå og digte på denne her historie, om Rasmus som er en kæmpe fantasynørd – som har en lidt for livlig fantasi – som er ekstremt god til at trash-talke folk der går ham på nerverne – og som har det med, at komme til at tisse i sengen om natten. Ja, han minder måske en del om mig selv.

Hvilke temaer synes du har været særligt interessante at arbejde med?

Det, at føle sig udenfor – måske endda at det kan føles, som om man går rundt i sin egen lille verden, selv når man er omringet af mennesker – er et stort tema i bogen. Sådan har Rasmus det, når vi møder ham i starten af historien.

Det store fantasyelement i fortællingen, er han og Xanders evne til at rejse til parallelverdenen Erytnevia. Men, allerede inden de finder ud af at de har den evne, kan man sagtens sige, at Rasmus allerede befinder sig i sin egen lille parallelverden i forhold til sin familie og klassekammerater.

Det er noget jeg først har lært som voksen, at vi nok i virkeligheden er mange, som går rundt, lidt i vores egen lille verden, uden at kunne se forbi grænserne til den verden folk omkring lever i.


LÆS OGSÅ: Dyk ned i et uddrag af Geminiforbandelsen


Hvad håber du børn og unge vil tage med sig fra Geminiforbandelsen?

En ting kunne være, at man måske ikke skal bruge så meget tid på, hvad andre nu går rundt og tænker om én. Rasmus oplever de vildeste ting i sit liv.

Han opsøges af en tilsyneladende skizofren troldmand fra en anden verden, og han bliver jagtet af alle mulige slags monstre der, for det meste, kun er ude på at slå ham ihjel – men langt hen ad vejen, er han mere bekymret for, om nogen fra klassen skulle opdage, at han tisser i sengen om natten.

Med andre ord, hvad de ville tænke om ham, hvis de fandt ud af det. Og der håber jeg, at folk kan tage en lille hemmelighed med sig, som ligger lidt gemt mellem linjerne i bogen. Folk tænker slet ikke så meget om dig, som du tror – de har alt for travlt med at tænke på dem selv.

Hvordan oplevede du selv tiden som teenager?

Rasmus har det tit, som om han overhovedet ikke passer ind i den verden han lever i. Han har ikke de samme interesser som sine klassekammerater, og han er for øvrigt alt for genert til rigtig at tale med nogen.

Sådan har jeg virkelig også haft det – både som teenager – og måske endda stadig. Jeg oplevede desværre ikke at blive jagtet gennem en skov af et gigantisk kattemonster, som Rasmus og Xander gør, men på en måde kunne det jo faktisk være ret fedt.


LÆS OGSÅ: Geminiforbandelsen – velkommen til et nyt univers af humor og fantasy


Hvad sætter du pris på ved en god historie?

Jeg ELSKER gys! Mine største forfatteridoler da jeg var teenager, var dem som kunne få mig til næsten at pølle i bukserne af skræk. Men, når de var allerbedst, skulle de samtidig være skidesjove. Jeg har gjort alt hvad jeg kan, for selv at få de nuancer med i Geminitrilogien.

Der sker ret uhyggelige ting for vores hovedpersoner, men de bliver også udsat for en masse decideret pinlige ting – og mange af dem kommer for øvrigt, direkte ud af mit eget liv. Nej, det var måske ikke sådan superskægt for mig dengang det skete, men nu håber jeg da, at andre kan grine af det.

Fortæl os noget om serien, som kun få ved.

Der er flere ret specielle navne i Geminitrilogien: Atamai To’atasi, Fet Oanu, Khayaamo, Tulaga Luna o.s.v. Der er mange der har spurgt, hvordan jeg finder på disse navne. Og, jeg bruger det nogle måske vil kalde en form for snydekode.

Hvert navn betyder, noget i retning af det de repræsenterer inde i mit hoved. For eksempel gemmer der sig en forræder inde i kong Khayaamo. Ordet forræder tager jeg så, plotter det inde i Google Translate, og så går jeg ellers igennem alle mulige oversættelser, og leder jeg efter et ord, der har det helt rigtige ‘swung’ i sig til en fantasyhistorie.

Khayaamo betyder altså noget i retning af forræder på et sprog, som jeg dog ikke vil afsløre her. Resten af navnenes betydninger må man selv gå på skattejagt efter i Google Translate. Pøj pøj.


Geminiforbandelsen (1) – En episk fortælling om tis og trolddom

Rasmus er en ægte fantasynørd, som aldrig rigtig har haft nogen venner. Men da Xander flytter til byen, oplever Rasmus for første gang, hvordan det føles at have en rigtig ven.

Samtidig begynder der dog at ske flere uforklarlige ting omkring dem, og en dag står drengene over for et skrækindjagende monster, der tvinger dem ind i en verden fuld af magi, eventyr, ondskab og hemmeligheder.Geminiforbandelsen (2) – En episk fortælling om kujoner og kæmpeorme

Rasmus og Xander er vendt tilbage til et normalt liv og prøver at lægge Erytnevia bag sig. Men nogen eller noget sender kryptiske beskeder til dem.

Måske har Atamai brug for deres hjælp? Drengene beslutter sig for at rejse tilbage, men i den anden verden møder de helt nye farer og monstre, som er mere skrækindjagende, end de troede var muligt.Geminiforbandelsen (3) – En episk fortælling om kaos og kyssefester

Sommerferien nærmer sig, og Rasmus og Xander har travlt med at arrangere Xanders fødselsdagsfest. Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og de to venner prøver at få det bedste ud af den sidste tid, de har sammen.

Men så modtager Rasmus en mystisk besked, og kort efter bryder kaos løs. Det lader til at der er en forbindelse mellem de to verdener. Situationen går fra slem til katastrofal, da det viser sig, at Rasmus og Xander er ikke længere i sikkerhed i deres egen verden.Se bogtraileren


Har du set?